Η Mercedes-Benz θα αρχίσει να χρησιμοποιεί ανθρωποειδή ρομπότ στα εργοστάσιά της

Για απλές, επαναλαμβανόμενες δουλειές
15 Μαρτίου 2024 21:14
Η Mercedes-Benz θα αρχίσει να χρησιμοποιεί ανθρωποειδή ρομπότ στα εργοστάσιά της

Η Merecedes-Benz, μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες του κόσμου στον χώρο της αυτοκίνησης, θα αρχίσει να χρησιμοποιεί ανθρωποειδή ρομπότ στα εργοστάσιά της.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, η Mercedes-Benz ανακοίνωσε πως θα προβεί στην ενσωμάτωση των ανθρωποειδών ρομπότ Apollo της Apptronik στην παραγωγική της διαδικασία. Η συνεργασία αυτή σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα στην υιοθέτηση της προηγμένης ρομποτικής από την αυτοκινητοβιομηχανία, για την ενίσχυση της παραγωγικότητας.

Τα Apollo ρομπότ, που σχεδιάστηκαν από την νεοσύστατη εταιρεία Apptronik με έδρα το Τέξας, έχουν δημιουργηθεί για να εκτελούν σωματικά απαιτητικές και επαναλαμβανόμενες εργασίες εντός του εργοστασιακού περιβάλλοντος. Αυτές οι μηχανές που μοιάζουν ανθρώπους είναι ικανές να χρησιμοποιούν εργαλεία, να περιηγούνται σε χώρους εργασίας και να χειρίζονται εξαρτήματα με ακρίβεια, μιμούμενα τις ανθρώπινες ενέργειες και δυνατότητες.

Στόχος της Mercedes-Benz είναι να αναθέσει τις πιο μονότονες και επίπονες εργασίες σε αυτά τα ακούραστα ρομπότ, μειώνοντας έτσι τη σωματική καταπόνηση των ανθρώπινων εργαζομένων και αυξάνοντας τη συνολική παραγωγικότητα των εργοστασίων της. Αξίζει να σημειωθεί πως η χρήση των Apollo ρομπότ γίνεται δοκιμαστικά για την ώρα. Η Mercedes θα εξετάσει αρχικά πόσο καλά τα ρομπότ μπορούν να παραδίδουν εξαρτήματα στους ανθρώπινους εργάτες της γραμμής παραγωγής. Οι Financial Times αναφέρουν ότι η Mercedes έχει ξεκινήσει τη δοκιμή αυτή σε εργοστάσιο στην Ουγγαρία, στο οποίο έστειλε έναν άγνωστο αριθμό ρομπότ.

Η επιτυχία αυτής της δοκιμής θα μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα και μελλοντικά να οδηγήσει σε ευρεία υιοθέτηση των ανθρωποειδών ρομπότ σε διάφορες βιομηχανίες, σηματοδοτώντας μια νέα εποχή αυτοματοποίησης στην παραγωγή. Φυσικά, υπάρχουν ήδη πολλές ανησυχίες σχετικά με τις θέσεις εργασίας που θα χαθούν αν όντως αυτό είναι το μέλλον.

Για την ιστορία, πρόσφατα και η BMW ξεκίνησε να δοκιμάζει πως θα επηρεάσει τις γραμμές παραγωγής της η εισαγωγή ανθρωποειδών ρομπότ για διάφορες εργασίες, αξιοποιώντας τα Figure 01 μοντέλα.