Μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέχρι το 2030; Το παίρνει πίσω τελικά η Mercedes-Benz!

Νέα τοποθέτηση από τον γερμανικό κολοσσό
24 Φεβρουαρίου 2024 22:23
Μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέχρι το 2030; Το παίρνει πίσω τελικά η Mercedes-Benz!

Τον Απρίλιο του 2023, η κυβέρνηση του Biden στις ΗΠΑ είχε αποκαλύψει πως σκοπεύει να θέσει σε εφαρμογή νέους νόμους που θα καταστούσαν υποχρεωτικό τουλάχιστον τα 2/3 των οχημάτων που πωλούνται εγχώρια να είναι ηλεκτρικά μέχρι το 2030. Με αφορμή αυτή την ανακοίνωση, διάφοροι κατασκευαστές αυτοκινήτων είχαν δεσμευτεί δημόσια να προετοιμαστούν για το μέλλον αυτό. Μεταξύ αυτών και η Mercedes-Benz, η οποία από τον Ιούλιο του 2021 είχε υποσχεθεί κάτι αντίστοιχο, τονίζοντας ότι μέχρι το 2030 θα πουλάει αποκλειστικά και μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα στις αγορές που οι συνθήκες το επιτρέπουν.

Τώρα, ο γερμανικός κολοσσός της αυτοκίνησης φαίνεται πως άλλαξε γνώμη. Συγκεκριμένα, πλέον η Mercedes προβλέπει πως τα EVs και τα υβριδικά οχήματα, θα αποτελούν μόνο το 50% των συνολικών της πωλήσεων μέχρι το 2030.

Θέλοντας να καθησυχάσει τους πελάτες και τους επενδυτές, ο CEO της εταιρίας, Ola Kaellenius, δήλωσε πως πλέον τα πλάνα της Mercedes περιλαμβάνουν ένα νέο lineup παραδοσιακών οχημάτων το 2027, τα οποία θα διατηρήσει για πολλά χρόνια, μέσα στη δεκαετία του 2030.

"Οι πελάτες και οι συνθήκες της αγοράς θα καθορίσουν το ρυθμό του μετασχηματισμού. Η εταιρεία σχεδιάζει να είναι σε θέση να καλύψει τις διαφορετικές ανάγκες των πελατών, είτε πρόκειται για ένα αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης είτε για έναν ηλεκτροκίνητο κινητήρα εσωτερικής καύσης, μέχρι και τη δεκαετία του 2030".  

Για την ιστορία, η υιοθέτηση των ηλεκτρικών οχημάτων από τους καταναλωτές δε φαίνεται να είναι η αναμενόμενη, αφού και άλλοι κολοσσοί όπως η General Motors αναγκάστηκαν να αναθεωρήσουν πρόσφατα τα πλάνα τους.