Η BMW θα χρεώνει μηνιαία συνδρομή για λειτουργίες στο ίδιο σας το αμάξι

Το συνδρομητικό μοντέλο εισβάλει και στην αυτοκίνηση
14 Ιουλίου 2022 14:13
Η BMW θα χρεώνει μηνιαία συνδρομή για λειτουργίες στο ίδιο σας το αμάξι

Όπως φαίνεται, μετά τον χώρο της ψυχαγωγίας, που συνδρομητικές υπηρεσίες όπως τα Netflix και Disney+ όσον αφορά τις τηλεοπτικές σειρές και τα PlayStation Plus και Xbox Game Pass όσον αφορά το gaming έχουν κυριαρχήσει, το συνδρομητικό μοντέλο ετοιμάζεται να εισβάλει και στον χώρο των αυτοκινήτων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με νέο ρεπορτάζ του The Verge, οι κάτοχοι διαφόρων οχημάτων της BMW σε ορισμένες χώρες θα χρειάζεται να πληρώνουν μηνιαία συνδρομή για να αξιοποιήσουν όλες τις λειτουργίες του αυτοκινήτου που έχουν αγοράσει. Για παράδειγμα, η χρήση των θερμαινόμενων καθισμάτων, τα εξαρτήματα για τα οποία υπάρχουν ήδη στο όχημα, θα γίνεται δυνατή μόνο έπειτα από την πληρωμή $18 το μήνα. Παράλληλα, το ConnectedDrive κατάστημα της BMW στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, τη Νότια Κορέα, τη Νέα Ζηλανδία και τη Νότια Αφρική θα έρχεται με πολλά ακόμη…microtransactions.

Αναλυτικότερα, θα υπάρχουν και άλλες κλειδωμένες λειτουργίες, όπως για παράδειγμα η θέρμανση του τιμονιού ή η δυνατότητα αυτόματης εναλλαγής από τη μεγάλη στη μικρή σκάλα για τα φώτα, όταν αναγνωρίζεται αυτοκίνητο στο αντίθετο ρεύμα. Τα δύο αυτά χαρακτηριστικά θα ζητάνε το καθένα από 12$ περίπου το μήνα. Μάλιστα, πέρα από τις μηνιαίες συνδρομές, θα υπάρχουν και ετήσια πακέτα, όπως η πρόσβαση σε μια online βιβλιοθήκη μουσικής για $213 το χρόνο ή οι ειδοποιήσεις από τις κάμερες ασφαλείας για 30$ το χρόνο.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι οδηγοί BMW σε αυτές τις χώρες δε θα χρειάζεται να πάνε τα αυτοκίνητά τους σε συνεργείο για να εγκαταστήσουν τις λειτουργίες. Ο εξοπλισμός υπάρχει ήδη στο αυτοκίνητο που έχουν αγοράσει, απλώς θα πρέπει να πληρώνουν ένα επιπλέον ποσό σε σταθερή βάση για να τον χρησιμοποιούν. Η όλη διαδικασία γίνει με ‘over-the-air’ αναβάθμιση λογισμικού μέσα από την πλατφόρμα ConnectedDrive της BMW.

Tags: