Τα φλας των αυτόνομων οχημάτων θα είναι τιρκουάζ (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Πρωτοτυπία από την Mercedes
21 Δεκεμβρίου 2023 09:36
Τα φλας των αυτόνομων οχημάτων θα είναι τιρκουάζ (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Η Mercedes-Benz πήρε έγκριση από τους ρυθμιστικούς φορείς της Καλιφόρνια στις ΗΠΑ, να χρησιμοποιεί τιρκουάζ χρώματος φώτα στα οχήματά της, για να υποδεικνύει πως το όχημα βρίσκεται σε λειτουργία αυτόνομης οδήγησης. Το χρώμα θα είναι ορατό από το πλάι, εμπρός και πίσω από το όχημα και θα υποδεικνύει σε πεζούς και άλλους οδηγούς πως το όχημα βρίσκεται υπό πλήρη αυτόνομη λειτουργία, βοηθώντας έτσι να αναγνωρίσει κάποιος αν το όχημα κινείται υπό τον έλεγχο ενός οδηγού ή όχι.

Η επιλογή του συγκεκριμένου χρώματος είναι σκόπιμη για να διαφοροποιείται αρκετά από τα τυπικά χρώματα που χρησιμοποιούνται στα οχήματα, όπως το λευκό των φώτων, το κόκκινο του φρένου ή το πορτοκαλί του φλας. Το τιρκουάζ ξεχωρίζει και δε συγχέεται με τις αποχρώσεις που χρησιμοποιούν οι φάροι των οχημάτων έκτακτης ανάγκης.

Το τιρκουάζ θα αρχίσει να χρησιμοποιείται από τις αρχές του 2024 στα μοντέλα EQS και S-Class της Mercedes, αλλά προς το παρόν η χρήση του περιορίζεται στη συγκεκριμένη πολιτεία των ΗΠΑ και μένει να δούμε αν θα υιοθετηθεί σε παγκόσμιο επίπεδο.