Μάμα Κόκο: Πέθανε η αληθινή γιαγιά της ταινίας Coco της Pixar

Σε ηλικία 109 ετών απεβίωσε η Μεξικανή María Salud Ramírez Caballero
18 Οκτωβρίου 2022 15:19
Μάμα Κόκο: Πέθανε η αληθινή γιαγιά της ταινίας Coco της Pixar

Θυμάστε την αξιολάτρευτη γιαγιά της ταινίας "Coco" των Pixar και Disney; Μια γυναίκα από το Μεξικό ήταν η έμπνευσή της Pixar πίσω από τον χαρακτήρα της "Abuelita" ή "Μαμά Κόκο". 

Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Πολιτισμού του Μεξικού, η Μαρία Σαλούδ Ραμίρεζ Καμπαγέρο (María Salud Ramírez Caballero) πέθανε σε ηλικία 109 ετών την Κυριακή (16/10), όντας το πρόσωπο πίσω από τον χαρακτήρα της Μάμα Κόκο

Ο Roberto Monroy, γραμματέας τουρισμού της Μιχαοκάν από όπου καταγόταν η "Δόνια Μαρία" έγραψε τα εξής: «Εκφράζω τη βαθιά λύπη μου για τον θάνατο της Δόνια Μαρία Σαλούδ Ραμίρες Καμπαγέρο, της “Μάμα Κόκο”, μιας ακούραστης γυναίκας που ήταν υπόδειγμα ζωής, η έμπνευση για αυτόν τον χαρακτήρα που λατρεύτηκε και έκανε το γύρο του κόσμου». 

Ποια ήταν η Μαμά Κόκο και το οσκαρικό "Coco"

Η "Δόνια Μαρία" γεννήθηκε στις 13 Σεπτεμβρίου του 1913 στο Σάντα Φε ντε λα Λαγκούνα, ένα χωριό κοντά στη τουριστική λίμνη του Πατζκουάρο που γιορτάζεται η παραδοσιακή "Ημέρα των Νεκρών" (Día de los Muertos). Η αξιολάτρευτη ηλικιωμένη κυρία είχε γίνει τουριστική ατραξιόν μετά την προβολή και την τεράστια επιτυχία του "Coco".

Τουρίστες από όλο τον κόσμο συνέρρεαν στο χωριό και επισκέπτονταν συχνά το σπίτι της με σκοπό να φωτογραφηθούν μαζί της, καθώς έμοιαζε στο χαρακτήρα της Abuelita. 

Το Coco αφηγείται την ιστορία ενός μικρού αγοριού που ξεκινά ένα ταξίδι στον κόσμο των νεκρών για να ανακαλύψει την ιστορία των προγονών του και ιδιαίτερα αυτή του προπροπάπου του και πατέρα της "Μάμα Κόκο". Η ταινία της Pixar βραβεύτηκε το 2018 με το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων και απέφερε πάνω από $807 εκατομμύρια στο box office.