O Kevin Smith απαντά στο debate του Scorsese για τις ταινίες της Marvel προκαλώντας αντιδράσεις

Η συζήτηση γύρω από τις «λούνα παρκ» ταινίες της Marvel καλά κρατεί
10 Ιουλίου 2022 16:31
O Kevin Smith απαντά στο debate του Scorsese για τις ταινίες της Marvel προκαλώντας αντιδράσεις

Από το 2019 που ο Martin Scorsese να σχολιάσει τις ταινίες της Marvel έχει ξεκινήσει ένα debate που μέχρι και σήμερα δημιουργοί και ηθοποιοί εκφράζουν τη γνώμη τους. Άλλοι φυσικά συμφωνούν με τον θρυλικό σκηνοθέτη των “Goodfellas” και “Wolf of Wall Street” και άλλοι θεωρούν πως τέτοιες απόψεις προέρχονται από άτομα μιας άλλη εποχής, κολλημένα σε ξεπερασμένους τρόπους.

Ο γνωστός δημιουργός, σκηνοθέτης και ηθοποιός, Kevin Smith, που έχει δηλώσει μεγάλος fan της Marvel, εξέφρασε και αυτός την άποψή του, τοποθετώντας τον εαυτό προς τη δεύτερη κατηγορία.

Ωστόσο η άποψή του είναι αρκετά τεκμηριωμένη, καθώς όπως είπε στο Forbes:

Στην ιδιαίτερα φυλετική μας κουλτούρα, κάποιος όπως ο Martin Scorsese που αναφέρεται στις ταινίες κόμικς ως λούνα παρκ, κάνει δυστυχισμένους τα τελευταία 10 χρόνια, πολλούς ανθρώπους που φτιάχνουν ταινίες κόμικς όλη τους τη ζωή. Ρωτάς έναν τύπο που έκανε το Goodfellas τι πιστεύει για το Spider-Man, τι απάντηση περιμένεις να πάρεις; Είναι ένας πολύ σοβαρός σκηνοθέτης και κάποιος που έχει μια ηλικία και έχει κολλήσει στους δικούς του τρόπους. Δε θα έπρεπε να σας εκπλήσσει η απάντησή του.

Συνεχίζει εξηγώντας περισσότερο το σκεπτικό του:

Μας μαθαίνουν από πολύ νωρίς ότι «ξέρεις μην απαντάς αυτή την ερώτηση. Απλά θα σε σεντράρει και θα καταστραφείς. Ανακατεύθυνέ την. Οπότε ένα κάποιος σε ρωτάει «τι πιστεύεις για τις ταινίες κόμικς;» απλώς πες τους «αγαπών όλες τις ταινίες, οι ταινίες είναι η ζωή μου, μπλα μπλα μπλα." 

Δε θα έπρεπε να σου χαλάει την ευχαρίστηση αυτής της εμπειρίας. Μαντέψτε όμως. Για κάθε ηλικιωμένο σκηνοθέτη που λέει "δεν το καταλαβαίνω" υπάρχουν ένα σωρό νέοι σκηνοθέτες που λένε "το καταλαβαίνω και θέλω να το κάνω". Δεν χρειάζεται να εξοστρακίζουμε κόσμο που δεν πιάνει ή δεν του αρέσουν οι ίδιες ταινίες που αρέσουν σε εμάς. 

Συμφωνείτε με την τοποθέτηση του Smith; Πείτε μας στα σχόλια.