Πέθανε ο Κωνσταντίνος Τζούμας, γνωστός ως τη φωνή του Άδη από τον "Ηρακλή" της Disney  

Σε ηλικία 78 ετών

Πέθανε ο Κωνσταντίνος Τζούμας, γνωστός ως τη φωνή του Άδη από τον "Ηρακλή" της Disney

Σε ηλικία 78 ετών έφυγε από την ζωή σήμερα ο ηθοποιός, συγγραφέας και ραδιοφωνικός παραγωγός Κωνσταντίνος Τζούμας, καθώς έδινε μάχη εδώ και αρκετά χρόνια με τον καρκίνο.

Στην ελληνική pop κουλτούρα ήταν γνωστός για τον ρόλο του ως Άδης στην ταινία "Ηρακλής: Πέρα από τον Μύθο" της Disney, χαρίζοντας ατάκες και μια ερμηνεία που μέχρι και σήμερα αποτελεί μια από τις καλύτερες στα ελληνικά voice overs. 

Ο Κωνσταντίνος Τζούμας γεννήθηκε στον Πειραιά το 1944 και μεγάλωσε στο Πασαλιμάνι και στην Αθήνα. Σπούδασε υποκριτική στην Αθήνα και χορό στη Νέα Υόρκη.

Στον κινηματογράφο έχει εμφανιστεί στις ταινίες: "Γλυκιά Συμμορία", "Τα κουρέλια τραγουδάνε ακόμα", "Ελευθέριος Βενιζέλος 1910 – 1927", "Ακροπόλ", "Οι απέναντι", "Ρεμπέτικο", "Happy day" και "Ο δράκουλας των Εξαρχείων" -μαζί με τον αείμνηστο Τζίμη Πανούση. Στο θέατρο έχει πρωταγωνιστήσει σε έργα όπως Περιμένοντας τον Γκοντό, "Ο φίλος μου ο Λευτεράκης", «Εγώ δεν…» και Κ.Π.Καβάφης Αυτοβιογραφούμενος.

Στην τηλεόραση έχει κάνει guest εμφανίσεις στις σειρές: Οι Απαράδεκτοι, Οι Τρεις Χάριτες, Οι Μεν και οι Δεν και Δύο Ξένοι, αλλά και πρόσφατα στη σειρά της Cosmote TV, "Έτερος Εγώ".

Υπήρξε ραδιοφωνικός παραγωγός σε καθημερινή εκπομπή στον σταθμό «Εν Λευκώ» και έχει εκδώσει τρία αυτοβιογραφικά βιβλία.