Πέθανε ο ηθοποιός Θόδωρος Κατσαδράμης

Σε ηλικία 94 ετών
22 Μαρτίου 2024 15:00
Πέθανε ο ηθοποιός Θόδωρος Κατσαδράμης

Από σήμερα πενθεί ένα ακόμα σημαντικό πρόσωπο ο ελληνικός κινηματογράφος, αφού έγινε γνωστό ότι ο ηθοποιός Θόδωρος Κατσαδράμης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 94 ετών.

Ο Θόδωρος Κατσαδράμης γεννήθηκε στις 20 Μαΐου του 1929 στη Δόξα Αρκαδίας και έπαιξε σε δεκάδες παραστάσεις και ταινίες στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο. Τη μεγαλύτερή του επιτυχία τη γνώρισε μέσα από τη σειρά «Ο Ταξιτζής μας» που προβλήθηκε στα ‘70s και είχε τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ο Έλληνας ηθοποιός βρισκόταν στην Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης του Καρόλου Κουν και πραγματοποίησε την πρώτη του εμφάνιση στη θεατρική σκηνή το 1954.

Ανάμεσα στις ταινίες που είχαν γνωρίσει μεγάλη επιτυχία και είχε εμφανιστεί ήταν οι Οι τελευταίοι του Ρούπελ, Για μια χούφτα τουρίστριες, Οι γενναίοι του Βορρά, Ο τρελός τα έχει τετρακόσια, Καπετάν φάντης μπαστούνι και Εγώ ρεζίλεψα τον Χίτλερ.

Ακολουθούν όσα δήλωσε ο Σπύρος Μπιμπίλας στην ανάρτησή του:

Πριν απο λιγο μαθαμε την αποχώρηση απο την ζωη του παλαίμαχου σπουδαίου ηθοποιού μας Θόδωρου Κατσαδραμη  απο τον αγσπημένο γυιο του Δημήτρη.. Γεννημενος το 1929 κ σπουδαιο στελεχος του Θεάτρου Τεχνης, εγινε αγαπητός απο τις δεκαδες ταινίες που επαιξε απο το 1955 ως το 2010 κι απο τον θρυλικο ρόλο του ΤΑΞΙΤΖΗ στην τηλεόραση το 1975..Εργατης του θεάτρου, αγωνιστής και οικογενειάρχης..Υπηρξε συζυγος της Αγγέλικας Καπελλαρή και μετέπειτα της Καιτης Παπανίκα με την οποια απεκτησε τον Δημήτρη. Η εξοδιος ακολουθία θα γινει απο Τριτη στο χωριο του.. Καλο ταξιδι αγαπημένε φίλε κ συνάδελφε θόδωρε..