Akira Toriyama: Πέθανε ο δημιουργός του Dragon Ball

Σήμερα πενθεί όλος ο κόσμος και ιδιαίτερα οι fans του Dragon Ball
08 Μαρτίου 2024 08:47
Akira Toriyama: Πέθανε ο δημιουργός του Dragon Ball

Μια πολύ δυσάρεστη μέρα ξημέρωσε για τους λάτρεις του Dragon Ball, αφού έγινε γνωστό ότι πέθανε ο δημιουργός του ιαπωνικού manga -και όχι μόνο, Akira Toriyama. Τα νέα φέρνει στη δημοσιότητα το στούντιο του δημιουργού, το οποίο ανέφερε στην επίσημη ανακοίνωσή του, ότι ο Toriyama έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 68 ετών, ύστερα από ένα είδος αιμορραγίας.

Ο Toriyama πέθανε την 1η του Μαρτίου ενώ έχει ήδη πραγματοποιηθεί η κηδεία του μόνο με φίλους και την οικογένειά του. «Θα είχε πολλά περισσότερα πράγματα να δώσει. Ωστόσο, έχει αφήσει πολλούς τίτλους manga και έργα τέχνης σε αυτόν τον κόσμο» δήλωσε το στούντιό του.

Ελπίζουμε ότι ο μοναδικός κόσμος του Akira Toriyama να συνεχίσει να αγαπιέται από όλους για πολύ καιρό ακόμα.

Ο Toriyama ήταν ο δημιουργός του Dragon Ball, αυτού του λατρεμένου σύμπαντος, αλλά και σχεδιαστής χαρακτήρων. Πρώτα πέτυχε την αναγνωσιμότητα για τη δημιουργία της εξαιρετικά επιτυχημένης σειράς manga του Dr. Slump, πριν συνεχίσει να δημιουργεί το Dragon Ball (το πιο διάσημο έργο του) και να ενεργεί ως σχεδιαστής χαρακτήρων για πολλά δημοφιλή βιντεοπαιχνίδια όπως η σειρά Dragon Quest, Chrono Trigger, και Blue Dragon.

Η σειρά manga του Dragon Ball έκανε το ντεμπούτο της το 1984. Ακολουθεί ένα αγόρι που ονομάζεται Son Goku στην προσπάθειά του να συλλέξει κάποιες Dragon Balls για να υπερασπιστεί τη Γη από εξωγήινους humanoids που ονομάζονται Saiyans.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί, ότι το Dragon Ball, το οποίο έπαιζε και στην Ελλάδα μέσα από τη συχνότητα του ΑΝΤ1, αγαπήθηκε ιδιαίτερα και ήταν ίσως η πιο δημοφιλή anime σειρά -τότε- στη χώρα μας.

Ο Akira Toriyama γεννέηθηκε στις 5 Απριλίου του 1955.