Πέθανε η τεράστια ηθοποιός Άννα Παναγιωτοπούλου

Σε ηλικία 76 ετών
04 Μαΐου 2024 13:50
Πέθανε η τεράστια ηθοποιός Άννα Παναγιωτοπούλου

Στα φώτα της δημοσιότητας ήρθε μια δυσάρεστη είδηση, αφού έγινε γνωστό ότι πέθανε σε ηλικία 76 ετών η λατρεμένη ηθοποιός, Άννα Παναγιωτοπούλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τελευταία χρόνια η Άννα Παναγιωτοπούλου αντιμετώπιζε διάφορα προβλήματα υγείας, ενώ έπασχε και από Αλτσχάιμερ. Εκείνη γεννήθηκε στην Κυψέλη στις 30 Ιουλίου του 1947 και όπως είχε δηλώσει παλιότερα, ήθελε από μικρή να γίνει ηθοποιός.

Η Άννα Παναγιωτοπούλου έγινε ευρέως γνωστή μέσα από τη συμμετοχή της σε διάφορες ελληνικές τηλεοπτικές σειρές, όπως ήταν Οι Τρεις Χάριτες στο Mega, καθώς και στο Ντόλτσε Βίτα (Dolce Vita) που απογείωσε την καριέρα της και έμελλε να γνωρίσει τεράστια επιτυχία, με ατάκες που ακούμε μέχρι και σήμερα.

Επίσης, συμμετείχε και σε θρυλικές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου, από το Safe Sex του 1999, από το Κλάμα βγήκε απ’ τον Παράδεισο, το Οξυγόνο, μέχρι και το Αυστηρώς Κατάλληλο που είδαμε το 2008.

Την είδηση του θανάτου της σχολίασε και ο Σταμάτης Κραουνάκης μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, όπου και αποχαιρέτησε τη φίλη του Άννα.

Όπως μαθαίνουμε από το Wikipedia, μαζί με τον Σταμάτη Φασουλή υπήρξαν βασικά μέλη στο Ελεύθερο Θέατρο -σχεδόν από τις απαρχές του- και πρωταγωνίστησαν στην πρώτη του μεγάλη επιτυχία Και συ χτενίζεσαι, που το έκανε γνωστό και αγαπητό στο ευρύ κοινό. Ανέβαζαν παραστάσεις ποικίλου ρεπερτορίου, από Μπρεχτ μέχρι Χουρμούζη.