Ο Philip Baker Hall έφυγε από τη ζωή, όντας από τους καλύτερους καρατερίστες ηθοποιούς  

Σε ηλικία 90 ετών ο γνωστός ηθοποιός των "Seinfeld" και "Magnolia"

Ο Philip Baker Hall έφυγε από τη ζωή, όντας από τους καλύτερους καρατερίστες ηθοποιούς

Ο Philip Baker Hall, ένας από τους καλύτερους και πασίγνωστους καρατερίστες ηθοποιούς της γενιάς του, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών.

Η μακρά πορεία του, πάντως, στον κινηματογράφο, αλλά και την τηλεόραση, ξεκίνησε την δεκαετία του ‘70. Σε εκείνη τη έκανε και μικρά περάσματα στην τηλεόραση, σε θρυλικές σειρές της αμερικάνικης TV όπως τα "M*A*S*H" και "Good Times".

Κάπως έτσι, ο Χολ ξεκίνησε να χτίζει όνομα ως καρατερίστας και μια πλούσια καριέρα 5 δεκαετιών με περισσότερους από 180 ρόλους σε σινεμά και τηλεόραση στο ενεργητικό του. Στο βιογραφικό του περιλαμβάνονταν συνεργασίες με σκηνοθέτες όπως ο Robert Altman, καθώς υποδύθηκε τον πρώην Πρόεδρο Ρίτσαρντ Νίξον στο "Secret Honor", αλλά και συμμετοχές σε ταινίες όπως το "Ghostbusters II", το "Midnight Run", το "Say Anything" αλλά και το "The Truman Show", στο οποίο ανέλαβε τον ρόλο του τηλεοπτικού παραγωγού.Η συνάντηση του Philip Baker Hall στις αρχές τις δεκαετίας του ‘90, με έναν νεαρό τότε σκηνοθέτη που εκτελούσε χρέη βοηθού παραγωγού στο PBS ονόματι Paul Thomas Anderson ήταν και αυτή που έδωσε μια δεύτερη πνοή στην πορεία του ηθοποιού.

Έτσι συνεργάστηκαν μεταξύ τους στις ταινίες "Magnolia", "Boogie Nights", "Ηard Eight", αλλά φυσικά δεν ήταν μόνο αυτές οι ταινίες που άφησε το στίγμα του. Συμμετείχε επίσης στα "Dogville", "The Insider", "Zodiac", "Argo", στο τηλεοπτικό "The Loop", ενώ είχε δανείσει τη φωνή του και στη animated σειρά "Bojack Horseman" του Netflix.