Έφυγε από τη ζωή o ηθοποιός Ian Gelder, γνωστός από τη σειρά Game of Thrones

Απεβίωσε σε ηλικία 74 ετών ο Βρετανός ηθοποιός
08 Μαΐου 2024 16:39
Έφυγε από τη ζωή o ηθοποιός Ian Gelder, γνωστός από τη σειρά Game of Thrones

Έφυγε από την ζωή ο ηθοποιός Ίαν Γκέλντερ (Ian Gelder) σε ηλικία 74 ετών, όντας περισσότερο γνωστός για τον ρόλο του στην σειρά-φαινόμενο Game of Thrones του HBO. Εκεί υποδύθηκε τον Κίβαν Λάνιστερ στο 8ο επεισόδιο του 1ου κύκλου, όπου ο χαρακτήρας του αποτέλεσε Χέρι του Βασιλιά, ενώ εμφανίστηκε μέχρι την 6η σεζόν της σειράς και για 12 επεισόδια συνολικά. 

Συμμετείχε επίσης στην τηλεοπτική μεταφορά του "His Dark Materials", έπαιξε τον Mr Dekker στην τελευταία σεζόν του "Torchwood", αλλά και τον Immortal God Zellin στο 7ο επεισόδιο της 12ης σεζόν του Doctor Who του BBC. 

Την είδηση του θανάτου του ανακοίνωσε ο σύντροφός του Ben Daniels -επίσης γνωστός ηθοποιός από τη σειρά "The Crown", όπου μέσα από μια ανάρτηση στο Instagram τον αποχαιρετησε με μερικά συγκινητικά λόγια. 

"Με τεράστια θλίψη και με βαριά καρδιά που έχει σπάσει σε ένα εκατομμύριο κομμάτια, αφήνω αυτή την ανάρτηση για να ανακοινώσω τον θάνατο του αγαπημένου μου συζύγου και συντρόφου της ζωής μου, Ian Gelder." έγραψε ο Daniels στο Instagram. Αποκάλυψε επίσης ότι τον περασμένο Δεκέμβριο είχε διαγνωσθεί με καρκίνο του χοληδόχου πόρου, όπου και εν τέλει έχασε την μάχη με τη νόσο.

Ανέφερε επίσης ότι ήταν ο σύντροφός και συνεργάτης του εδώ και 30 χρόνια, όπου του στάθηκε ως "απόλυτος βράχος" στη ζωή του. "Ήταν ο πιο ευγενικός, γενναιόδωρος, πνευματώδης και αγαπητός άνθρωπος. Ήταν ένας υπέροχος υπέροχος ηθοποιός και όλοι όσοι δούλεψαν μαζί του, έμειναν συγκινημένοι από την ψυχή και το φως του. Ειλικρινά δεν ξέρω τι θα κάνω χωρίς αυτόν στο πλευρό μου. Αντιμετώπισε την τρομερή ασθένειά του με τόση γενναιότητα, χωρίς καμία αυτολύπηση. Ποτέ του. Ήταν αξιοσημείωτος και θα μας λείψει πολύ. Αυτή η φωτογραφία τραβήχτηκε τα Χριστούγεννα αφού τον έβγαλα από το νοσοκομείο και παρόλο που πέρασε τρεις πολύ άσχημες εβδομάδες εκεί, μπορείτε ακόμα να δείτε τη χαρά και την αγάπη του να λάμπουν μέσα του." έγραψε επίσης στο αποχαιρετιστήριο μήνυμά του συζύγου του ο Ben Daniels. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ben (@bendanielsss)