David Cronenberg: Στις Κάννες θα φύγουν ”τρέχοντας” μόλις δουν το Crimes of the Future

Ο διάσημος δημιουργός μιλάει για το νέο του φιλμ
11 Μαΐου 2022 09:18
David Cronenberg: Στις Κάννες θα φύγουν ”τρέχοντας” μόλις δουν το Crimes of the Future

Ο θρυλικός σκηνοθέτης, David Cronenberg, έδωσε μία νέα συνέντευξη στο Deadline και μιλάει για την ολοκαίνουργια ταινία του, το “Crimes of the Future”, το οποίο θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα τον Ιούνιο. Το sci-fi θρίλερ που γυρίστηκε εξ' ολοκλήρου στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αθήνα, θα διαγωνιστεί επίσημα στο Φεστιβάλ Καννών 2022 και όπως λέει ο Cronenberg, πολλοί είναι αυτοί που θα φύγουν…”τρέχοντας”.

Συγκεκριμένα, είπε ότι πολλοί θα εγκαταλείψουν από νωρίς την αίθουσα κατά τη διάρκεια της προβολής της ταινίας, μιας και υπάρχουν πολλές “δυνατές σκηνές”.

Είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε κάποιες αποχωρήσεις μέσα στα πρώτα πέντε λεπτά της ταινίας. Υπάρχουν μερικές πολύ δυνατές σκηνές. Μερικοί που είδαν την ταινία είπαν πως τα τελευταία 20 λεπτά θα είναι πολύ δύσκολα για κάποιους ανθρώπους και ότι θα υπάρξουν πολλές αποχωρήσεις από την αίθουσα. Κάποιος παραλίγο να πάθει κρίση πανικού.

Πρωταγωνιστούν οι Viggo Mortensen, Léa Seydoux, και Kristen Stewart μαζί με τους Scott Speedman, Welket Bungué και Don McKellar. Στο cast συμπεριλαμβάνονται και τρεις Έλληνες ηθοποιοί και συγκεκριμένα οι Γιώργος Πυρπασόπουλος, Γιώργος Καραμίχος και Ephie Kantza.

Η επίσημη περιγραφή του Crimes of the Future αναφέρει:

Την ώρα που το ανθρώπινο είδος προσαρμόζεται σε ένα συνθετικό περιβάλλον, το σώμα του υπόκειται σε νέες μεταμορφώσεις και μεταλλάξεις. Ο Saul Tenser (Mortensen), ένας πασίγνωστος permanence καλλιτέχνης, μαζί με την σύζυγό του Caprise (Seydoux), επιδεικνύει τη μεταμόρφωση των οργάνων του σε avant-garde παραστάσεις. Η Timlin (Stewart) μια ερευνήτρια του National Organ Registry, κυνηγά απεγνωσμένα τα ίχνη και τις κινήσεις του και τότε είναι που αποκαλύπτεται μια μυστηριώδης οργάνωση. Η αποστολή τους να χρησιμοποιήσουν την φήμη του Saul για να ρίξουν φως στην επόμενη φάση της ανθρώπινης εξέλιξης.

Το Crimes of the Future θα προβληθεί στους κινηματογράφους τον Ιούνιο του 2022.