Το Cruella της Disney μόλις κέρδισε ένα Όσκαρ

Για Καλύτερα Κοστούμια
28 Μαρτίου 2022 04:55
Το Cruella της Disney μόλις κέρδισε ένα Όσκαρ

Η 94η Τελετή Απονομής συνεχίζεται κανονικά αυτή την ώρα στην Αμερική και μόλις δόθηκε ένα Όσκαρ στην Disney για το Cruella, με πρωταγωνίστρια την Emma Stone. Ο λόγος γίνεται για το βραβείο για Καλύτερα Κοστούμια, με την Jenny Beavan γνωστή στη βιομηχανία του κινηματογράφου, να ανεβαίνει στη σκηνή για το βραβείο της.

Το Cruella κέρδισε το βραβείο ανάμεσα στις υποψηφιότητες των, Cyrano των Massimo Cantini Parrini και Jacqueline Durran, Dune των Jacqueline West και Robert Morgan, Nightmare Alley του Luis Sequeira και West Side Story του Paul Tazewell.

Το Cruella λαμβάνει χώρα στο Λονδίνο των 70s με την Stone να υποδύεται τη διάσημη villain λίγο πριν μετατραπεί στην διαβολική «κακιά» που γνωρίσαμε μέσα από το γνωστό cartoon. Στο “Cruella” παίζουν και οι Mark Strong, Emma Thompson, Paul Walter Hauser, Emily Beecham και Kirby Howell-Baptiste.

Τη σκηνοθεσία της live-action prequel ταινίας ανέλαβε ο Craig Gillespie, γνωστός για το βραβευμένο με Όσκαρ "I, Tonya", σε σενάριο των Dana Fox και Tony McNamara (The Favourite).

Το Cruella έκανε πρεμιέρα στις 28 Μαΐου 2021.