Ο Αλ Πατσίνο εξηγεί τι συνέβη τελικά με τη «γκάφα» του στα Όσκαρ 2024

Δηλώσεις και από την παραγωγή των Όσκαρ
12 Μαρτίου 2024 13:57
Ο Αλ Πατσίνο εξηγεί τι συνέβη τελικά με τη «γκάφα» του στα Όσκαρ 2024

Όπως φαίνεται, το συμβάν που πολλοί έσπευσαν να χαρακτηρίσουν ως «γκάφα» του λατρεμένου 83χρόνου ηθοποιού Αλ Πατσίνο, τελικά δεν ήταν δικό του λάθος.

Σε περίπτωση που δε γνωρίζετε, κατά τη διάρκεια της 96ης ετήσιας απονομής των βραβείων Όσκαρ, ο βετεράνος ηθοποιός Αλ Πατσίνο ανέβηκε στη σκηνή για να ανακοινώσει τον νικητή του μεγαλύτερου βραβείου της βραδιάς, δηλαδή της Καλύτερης Ταινίας. Ωστόσο, σε αντίθεση με τον καθιερωμένο τρόπο, ο Πατσίνο παρέλειψε τα ονόματα των υποψήφιων ταινιών πριν αποκαλύψει τον νικητή, προκαλώντας ένα κύμα σύγχυσης και έκπληξης στο κοινό και στους τηλεθεατές παγκοσμίως.

Γρήγορα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γέμισαν με αντιδράσεις για την μικρή αυτή «γκάφα» του 83χρόνου ηθοποιού, όπως την χαρακτήρισαν. Τα memes και τα αστεία φυσικά δεν έλειψαν, με ορισμένους να εικάζουν ότι ο Πατσίνο βιαζόταν να ολοκληρώσει την τελετή.

Ωστόσο, η παραγωγή τον Όσκαρ ευθύνεται για αυτό, αφού δεν του έδωσαν τη λίστα με τις υποψηφιότητες για να τις διαβάζει και αντιθέτως τον καθοδήγησαν απλά να ανακοινώσει τον μεγάλο νικητή της βραδιάς. Θέλοντας, λοιπόν, να ξεκαθαρίσει το τοπίο, ο Αλ Πατσίνο προέβη σε δηλώσεις:

"Θέλω απλώς να ξεκαθαρίσω ότι δεν ήταν πρόθεσή μου να τις παραλείψω, αλλά ήταν επιλογή των παραγωγών να μην τις αναφέρω, αφού είχαν επισημανθεί μεμονωμένα κατά τη διάρκεια της τελετής.

Αντιλαμβάνομαι ότι η υποψηφιότητα είναι ένα τεράστιο ορόσημο στη ζωή κάποιου και το να μην αναγνωρίζεται πλήρως είναι προσβλητικό και πληγωτικό. Το λέω αυτό ως κάποιος που σχετίζεται βαθιά με τους σκηνοθέτες, τους ηθοποιούς και τους παραγωγούς, οπότε συμπάσχω με όσους έχουν αδικηθεί από αυτή την παράλειψη και γι' αυτό θεώρησα απαραίτητο να κάνω αυτή τη δήλωση".

Μάλιστα, σε δηλώσεις προέβη και η παραγωγός των Όσκαρ, Molly McNeary, η οποία με τη σειρά της τόνισε:

"Μέχρι να φτάσετε στο τέλος του σόου, έχετε δει και τα 10 κλιπ για τις καλύτερες ταινίες. Ο κόσμος θέλει απλώς να ακούσει ποιος θα κερδίσει και είναι αρκετά έτοιμος να τελειώσει το σόου. Τουλάχιστον αυτό περιμέναμε. Έτσι, δεν του δώσαμε τις υποψηφιότητες για να τις διαβάσει. Ζητώ συγγνώμη αν η απόφασή μας να μην χρειαστεί να διαβάσει όλες αυτές τις υποψηφιότητες τον έφερε σε δύσκολη θέση."

Μπορείτε να δείτε ξανά τη στιγμή μέσα από τον player που ακολουθεί.