Όσκαρ 2024: Δεν μπορούσε να ανασάνει η Emma Stone στη βράβευσή της - Τι είπε για τον Γιώργο Λάνθιμο

Στο Poor Things το μεγάλο ερμηνευτικό βραβείο των γυναικών
11 Μαρτίου 2024 06:51
Όσκαρ 2024: Δεν μπορούσε να ανασάνει η Emma Stone στη βράβευσή της - Τι είπε για τον Γιώργο Λάνθιμο

Το μεγάλο ερμηνευτικό βραβείο των γυναικών στα Όσκαρ του 2024 έλαβε η Έμα Στόουν (Emma Stone) για την ερμηνεία της στην ταινία "Poor Things" του Γιώργου Λάνθιμου και φυσικά καταχειροκροτήθηκε από το κοινό. 

Η 35χρονη χολιγουντιανή ηθοποιός ανέβηκε στη σκηνή φανερά τρακαρισμένη σε σημείο που δεν μπορούσε να πάρει ανάσα από τη συγκίνηση, καθώς παρέλαβε το Α' Γυναικείου ρόλου υποδυώμενη την Bella Baxter. "Νομίζω ότι σκίστηκε το φόρεμά μου. Παίζει να έγινε κατά τη διάρκεια του I'm Just Ken" είπε η ηθοποιός αναφερόμενη στο μουσικό performance του Ryan Gosling και πρώην συμπρωταγωνιστή της στο "La La Land". Έχω συγκινηθεί απίστευτα και η χάνω τη φωνή μου" πρόσθεσε λίγο μετά προσπαθώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά της. 

Αναφέρθηκε και στις κρίσεις πανικού που παθαίνει και εκεί άρχισε να μιλάει για τον σκηνοθέτη της και δικό μας Γιώργο Λάνθιμο, ο οποίος τη βοήθησε να "αφαιρέσει" τον εαυτό της από όλο αυτό και να ευχαριστήσει τους πάντες, καθώς η δημιουργία του Poor Things ήταν μια συλλογική δουλειά. Έτσι ευχαρίστησε το συνεργείο της ταινίας για τη συνεισφορά του και θέλησε να μοιραστεί το βραβείο με τις συνυποψήφιές της, Lilly Gladstone, την οποία νίκησε στην κόψη του ξυραφιού, Annette Bening, Carey Mulligan και Sandra Huller. 

Σε εκείνο το σημείο έκανε ιδιαίτερη μνεία στον "Yorgo" της λέγοντας: "Γιώργο σε ευχαριστώ για το δώρο μιας ολόκληρης ζωής, τη Μπέλα Μπάξτερ. Θα σου είμαι για πάντα ευγνώμων. Σε ευχαριστώ που με έκανες μέρος της ομάδας σου". 

Δείτε το απόσπασμα της ομιλίας της:

Για την ιστορία, αυτή ήταν η 2η βράβευση της Στόουν σε δύο υποψηφιότητες Α' Γυναικείου ρόλου στα Όσκαρ - η πρώτη ήταν στο La La Land το 2016. Συνολικά έχει προταθεί τέσσερις φορές για Όσκαρ, μαζί με τους ρόλους της στα "The Help" και "Birdman" στην κατηγορία Β' Γυναικείου. Επίσης, αυτή είναι η δεύτερη πρωταγωνίστρια του Λάνθιμου που λαμβάνει το Όσκαρ Α' Γυναικείου μετά την Ολίβια Κόλμαν στην "Ευνοούμενη" (The Favourite) όπου συμπρωταγωνίστησε με την Emma Stone. Να θυμίσουμε σε αυτό το σημείο ότι το Poor Things έφυγε από την 96η Τελετή Απονομής των Όσκαρ με 4 Βραβεία, έναντι 7 του "Όπενχάιμερ" του Κρίστοφερ Νόλαν.