Αδιανόητο το τελικό ποσό που λαμβάνει ο Nolan για την επιτυχία του Oppenheimer

Χρυσάφι στα πόδια του Νόλαν μετά τα 7 Όσκαρ και την επιτυχία του Oppenheimer
12 Μαρτίου 2024 17:54
Αδιανόητο το τελικό ποσό που λαμβάνει ο Nolan για την επιτυχία του Oppenheimer

13 Υποψηφιότητες και 7 Όσκαρ ήταν η τελική συγκομιδή της ταινίας Oppenheimer στην 96η Τελετή Απονομής, γεγονός που εκτόξευσε την αξία του Κρίστοφερ Νόλαν στο χρηματιστήριο του Χόλιγουντ. 

Με δύο "προσωπικά" Όσκαρ, αυτά της Σκηνοθεσίας και του Διασκευασμένου Σεναρίου έφυγε ο Nolan από τα Oscars 2024 και άρις αυτά μπόρεσε να εκτοξεύσει και τις απολαβές του, κάνοντάς τον έναν από τους πιο ακριβοπληρωμένους σκηνοθέτες εκεί έξω. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Variety αποκαλύπτεται το τελικό ποσό που λαμβάνει ο Νόλαν για τη βιογραφική ταινία του Ρόμπερτ Όπενχαιμερ και δημιουργό της ατομικής βόμβας, το οποίο είναι κοντά στα $100 εκατομμύρια δολάρια.

Πρόκειται για ένα αδιανόητο ποσό για τους υπόλοιπους σκηνοθέτες της γενιάς του -ακόμη και τους πιο blockbuster και ακόμη περισσότερο τους auteurs- λόγω των bonus που διαπραγματεύτηκε στο συμβόλαιό του με τη Universal Pictures. 

Να θυμίσουμε ότι μετά το "Tenet", οι δρόμοι του Nolan και της Warner Bros. χώρισαν μετά από δύο δεκαετίας συνεργασίας. Όντας ο πιο περιζήτητος σκηνοθέτης του Χόλιγουντ με την ικανότητα να δημιουργήσει απόλυτα ισορροπημένες ταινίες μεταξύ blockbuster και ανεξάρτητου σινεμά, οι οποίες κόβουν σωρηδόν εισιτήρια, η Universal ήταν αυτή που ρίσκαρε, πίστεψε στο όραμα του Nolan, του έδωσε τα $100 εκατομμύρια budget για να το γυρίσει και εν τέλει βγήκαν όλες οι πλευρές κερδισμένες. 

Το επίτευγμα του "Oppenheimer" γράφει πως έφερε πάνω από $958 εκατομμύρια στο παγκόσμιο box office όντας η 3η πιο επιτυχημένη ταινία του 2023 πίσω από τα The Super Mario Bros. Movie (1.36 δις) και "Barbie" ($1.43 δις). Και όλο αυτό γίνεται μεγαλύτερο αν συμπεριλάβουμε τον παράγοντα ότι ήταν μια τρίωρη βιογραφική και R-rated (ακατάλληλη για ανηλίκους) ταινία, κάτι που όλα αυτά γίνονται τροχοπέδη στην εμπορική επιτυχία μιας οποιασδήποτε άλλης ταινίας. Είναι από τις περιπτώσεις που θα λέγαμε ότι μόνο ο Nolan θα το κατάφερνε αυτό. 

Άλλο ένα ρεκόρ που κατακτά το Oppenheimer είναι πως πρόκειται για την πιο επιτυχημένη εμπορικά ταινία που κερδίζει το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας μετά τον 'Άρχοντα των Δαχτυλιδιών: Η επιστροφή του Βασιλιά" και τη νίκη του στα Όσκαρ του 2004. 

Λόγω του θριάμβου του στα φετινά βραβεία Όσκαρ, το "Oppenheimer" επανακυκλοφορεί σε πάνω από 1.000 αίθουσες αυτή την εβδομάδα μόνο στις ΗΠΑ, κάτι που αναμένεται να ανεβάσει την box office συγκομιδή του και να φτάσει το $1 δις εισπράξεις, ειδικά αν αυτό γίνει και στον υπόλοιπο κόσμο. Αν συμβεί αυτό, τότε θα ενεργοποιήθεί ένα ακόμη bonus στο συμβόλαιο του Nolan.