Oscars 2022: Απόψε η 94η Τελετή Απονομής - Τι ώρα ξεκινά;

Όλες οι υποψηφιότητες και όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη λαμπερή βραδιά
27 Μαρτίου 2022 15:35
Oscars 2022: Απόψε η 94η Τελετή Απονομής - Τι ώρα ξεκινά;

Η μεγάλη στιγμή των βραβείων Όσκαρ έφτασε, καθώς η φετινή 94η Τελετή Απονομής θα μοιάζει όπως παλιά, χωρίς τα σκληρά μέτρα της πανδημίας που στέρησαν μια χρονιά το κοινό και χάρισαν μια στεγνή και άοσμη τελετή σαν σόου.

Σαφώς και θα τηρηθούν κάποια πρωτόκολλα ασφαλείας αλλά το εμβληματικό Dolby Theatre θα βουίζει από κόσμο και θα αστράφτει από τα αστέρια του Χόλιγουντ που θα δώσουν το παρών. 

Τι ώρα προβάλλονται τα Oscars 2022;

Η 94η Τελετή Απονομής των Όσκαρ θα διεξαχθεί απόψε (27/03 για τις ΗΠΑ) και συγκεκριμένα ξημερώματα Δευτέρας 28 Μαρτίου στις 03:00 η ώρα Ελλάδος. 

Ποιοι παρουσιάζουν; 

Ύστερα από μερικά σόου των τελευταίων ετών που δεν είχαν παρουσιαστή, τα Oscars επιστρέφουν όχι με έναν αλλά με τρεις οικοδεσπότες. Συγκεκριμένα οι Wanda Sykes, Amy Schumer και Regina Hall με πλούσιο κωμικό ρεζουμέ θα αναλάβουν την παρουσίαση των Oscars 2022 για να δώσουν τη δική τους απαραίτητη κωμική και ευχάριστη νότα. 

Ανάμεσα σε όσους θα παρουσιάσουν τα βραβεία βρίσκονται μεγάλα αλλά και ανερχόμενα ονόματα όπως οι:  Josh Brolin, Jacob Elordi, Jake Gyllenhaal, Jason Momoa, Jill Scott, J.K. Simmons, Serena Williams, Venus Williams, Rachel Zegler, Halle Bailey, Stephanie Beatriz, Ruth E. Carter, Sean “Diddy” Combs, Kevin Costner, Jamie Lee Curtis, DJ Khaled, Jennifer Garner, Tiffany Haddish, Woody Harrelson, Tony Hawk, H.E.R., Anthony Hopkins, Samuel L. Jackson, Lily James, Daniel Kaluuya, Zoë Kravitz, Mila Kunis, Lady Gaga, John Leguizamo, Simu Liu, Rami Malek, Shawn Mendes, Bill Murray, Lupita Nyong’o, Elliot Page, Rosie Perez, Tyler Perry, Chris Rock, Tracee Ellis Ross, Naomi Scott, Kelly Slater, Wesley Snipes, Uma Thurman, John Travolta, Shaun White και Yuh-Jung Youn

Οι υποψηφιότητες και τα φετινά φαβορί: 

Δύο είναι τα μεγάλα φαβορί της αποψινής βραδιάς, το πρώτο είναι το The Power of the Dog (Η Εξουσία του Σκύλου) δια χειρός της Jane Campion, σε παραγωγή Netflix και με πρωταγωνιστή τον Benedict Cumberbatch, που μετράει 12 υποψηφιότητες σε όλες τις μεγάλες και μικρές κατηγορίες. Και το δεύτερο το DUNE του Denis Villeneuve με 10 υποψηφιότητες ανάμεσά τους και αυτό της Καλύτερης Ταινίας. 

Φέτος βέβαια γίνεται ένας χαμός στην κατηγορία Καλύτερης Ταινίας αφού 10 ταινίες είναι υποψήφιες συνολικά: 

  • Dune του Denis Villeneuve
  • The Power of the Dog της Jane Campion 
  • Belfast του Kenneth Branagh
  • King Richard του Reinaldo Marcus Green
  • Licorice Pizza του Paul Thomas Anderson 
  • Nightmare Alley του Guillermo Del Toro
  • CODA της Sian Heder
  • Don't Look Up του Adam McKay 
  • West Side Story του Steven Spielberg 
  • Drive My Car του Ryusuke Hamaguchi. 

Αναλυτικότερα για τις υποψηφιότητες θα βρείτε πατώντας εδώ

Οι μουσικές εμφανίσεις

Τα τραγούδια που είναι υποψήφια στα φετινά θα έχουν την τιμητική τους καθώς θα δούμε live εκτελέσεις των "No Time To Die" της Billie Eilish και του Finneas, του "Dos Oroguitas" από το "Encanto" και το "Be Alive" της Beyonce από το "King Richard". 

Tags: