Το σύμπαν του Dune θα επεκταθεί με spinoffs εκτός του Dune: Part 3

Ο σεναριογράφος της ταινίας John Spaihts αποκαλύπτει
12 Μαρτίου 2022 19:37
Το σύμπαν του Dune θα επεκταθεί με spinoffs εκτός του Dune: Part 3

Μετά την εμπορική επιτυχία που σημείωσε για τα δεδομένα του μετά-πανδημικού box office τα $400 εκατ. που εξασφάλισε το DUNE ήταν αρκετά για να διασφαλιστεί το DUNE: Part 2, που ανακοινώθηκε λίγους μήνες μετά. 

Φαίνεται πως εξασφάλισε και πολλά παραπάνω αφού οι 10 υποψηφιότητες για Όσκαρ και η γενικότερη αναζωογονημένη λατρεία του κόσμου για το σύμπαν του Frank Herbert του δίνουν αβαντάζ αυτή την περίοδο. 

Ο John Spaihts, σεναριογράφος της πρώτης ταινίας μίλησε στο The Playlist όπου αποκάλυψε πως του ανατέθηκε η προσπάθεια των spinoffs και της ευρύτερης επέκτασης του σύμπαντος του Dune τόσο κινηματογραφικά όσο και τηλεοπτικά. 

Ανέφερε πως η σειρά Dune: The Sisterhood για το HBO Max βαίνει καλώς: "Αυτό συνεχίζει και δεν μου επιτρέπεται να μιλήσω περαιτέρω. Αλλά συνεχίζεται μια χαρά η προσπάθειά του. Κατέληξα να με μετακινούν για να δουλέψω όχι μόνο στο Dune 2 όσο και το να εξερευνήσω άλλες κινηματογραφικές δυνατότητες του σύμπαντος, που ήδη συζητάμε και πάλι δεν μου επιτρέπεται να μιλήσω άλλο."

Πριν μερικές μέρες έγινε γνωστό πως δύο ακόμη σημαντικά ονόματα προστέθηκαν στο cast του Dune: Part 2 και είναι οι Florence Pugh (Black Widow, Midsommar) και Austin Butler (Elvis). 

To DUNE: Part 2 αναμένεται να κυκλοφορήσει αποκλειστικά στις αίθουσες τον Οκτώβριο του 2023.