Παραλίγο o Iron Man να μην έλεγε την ιστορική ατάκα του στο Avengers Endgame

Όλα όσα αποκάλυψε ο Robert Downey Jr. για την εμβληματική σκηνή
03 Μαρτίου 2022 19:40
Παραλίγο o Iron Man να μην έλεγε την ιστορική ατάκα του στο Avengers Endgame

Φαντάζεστε ένα Avengers: Endgame όπου στη σκηνή του φινάλε με το Blip, ο Iron Man δε ξεστομίζει ποτέ την ατάκα που άφησε ιστορία "I Am Iron Man" αλλά μια διαφορετική; 

Ούτε και εμείς αλλά παραλίγο να συμβεί. Ο Robert Downey Jr. βρέθηκε καλεσμένος του Hypocondriactor Podcast και αποκάλυψε πως κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων η ατάκα "I Am Iron Man' δεν ήταν η πρώτη που θα είχαν σκεφτεί να πει στην ταινία, καθώς δεν υπήρχε στο σενάριο ακόμα. 

Αναφέρει πως υπήρχε μια διαφορετική ατάκα εντελώς χωρίς να μπαίνει σε πολλές λεπτομέρειες και είχαν τοποθετήσει μια πιο απλουστευμένη ατάκα σε περίπτωση που βρουν άλλη καλύτερη όταν ξεκινούσαν τα γυρίσματα. 

Μια από τις ιδέες που είχαν ήταν να ρίξει... μπινελίκι τύπου "Την γ*****σες" στον Thanos, όσο απρόσμενο κι αν ακούγεται: 

Είχα τόσες εναλλακτικές ατάκες που μου έδωσαν. Ας σκεφτώ. Υπήρχαν κάποιες πολύ εξυπνακίστικες και χαζές τύπου "Την έχεις γα*****ει" ή κάτι τέτοιο....Θα έλεγα και το "Oh, snap". 

Ευτυχώς τόσο ο Downey όσο και οι συντελεστές κατάλαβαν ότι δεν είχαν αυτές οι ατάκες την βαρύτητα που ήθελαν και αναφέρει πως κατέληξαν οι ιδέες τους: 

Νομίζω ήταν μια φοβερή ιδέα ενός από τους σεναριογράφους μας που είπε ότι πρέπει να γυρνάει πίσω στο πρώτο φιλμ και τα τελευταία του λόγια να είναι αυτά της απαρχής του, να κλείσει σαν βιβλίο δηλαδή"