Barbie vs Avengers 1-0: Η ταινία με την Margot Robbie έσπασε ρεκόρ του “Endgame“

Μετά το Harry Potter, τώρα και οι Avengers νιώθουν την ροζ φρενίτιδα
01 Σεπτεμβρίου 2023 15:50
Barbie vs Avengers 1-0: Η ταινία με την Margot Robbie έσπασε ρεκόρ του “Endgame“

Μετά τον Χάρι Πότερ και την τελευταία άκρως επιτυχημένη εμπορικά ταινία του franchise, ένα άλλο ακόμη πιο τεράστιο franchise πέφτει θύμα της "ροζ φρενίτιδας" της ταινίας "Barbie". Ποιο είναι αυτό; Ο γίγαντας του box office που ακούει στο όνομα Avengers: Endgame και το 2019 σημείωσε εισπράξεις ύψους $2.79 δισεκατομμυρίων και αποτελεί μέχρι και σήμερα τη 2η πιο επιτυχημένη εισπρακτικά ταινία στην ιστορία, πίσω από το Avatar με $2.92 δις δολάρια. 

Κι όμως όσο τραβηγμένο κι αν σας ακούγεται, το Variety μεταφέρει ότι η Barbie έσπασε ένα εισπρακτικό ρεκόρ στις ΗΠΑ, που αφορά μια συγκεκριμένη αλυσίδα κινηματογράφων. Συγκεκριμένα, η έγινε η πιο επιτυχημένη σε πωλήσεις εισιτηρίων ταινία όλων των εποχών της αλυσίδας κινηματογράφων Alamo Drafthouse, σπάζοντας το ρεκόρ που είχε θέσει το Avengers: Endgame. Ωστόσο, η αλυσίδα δεν διευκρίνισε τα νούμερα πωλήσεων που έχουν κάνει οι δύο ταινίες. 

Τα Alamo Drafthouse φημίζονται για το ότι προσφέρουν δείπνο και ποτά μέσα στις αίθουσες, αλλά και για την αυστηρή πολιτική τους να τηρούν το "savoire vivre" του σινεμά, δηλαδή οι θεατές να μην μιλούν κατά τη διάρκεια της ταινίας και να έχουν κλειστά τα κινητά τους

Τα νεότερα στοιχεία από το box office δείχνουν ότι οι εισπράξεις της Barbie, σε σκηνοθεσία Greta Gerwig, με τους Margot Robbie και Ryan Gosling, έχουν ξεπεράσει τα $1.34 δισεκατομμύρια παγκοσμίως και είναι η 17η πιο εμπορική ταινία στην ιστορία. 

Δεν είναι το μοναδικό ρεκόρ που έσπασε η κινηματογραφική "Μπάρμπι" καθώς ξεπέρασε και τις εισπράξεις του The Dark Knight για να γίνει η πιο επιτυχημένη εισπρακτικά ταινία της Warner Bros. στις ΗΠΑ. Επίσης, κατέχει και το ρεκόρ της ταχύτερης ταινίας της Warner Bros. που ξεπέρασε το ορόσημο του $1 δις.

Η ταινία έσπασε και το ρεκόρ για το μεγαλύτερο ντεμπούτο ταινίας που έχει σκηνοθετηθεί από γυναίκα. Αυτό το επίτευγμα ανήκε προηγουμένως στο "Captain Marvel" του 2019. Η Margot Robbie, η οποία όχι μόνο ηγήθηκε του καστ, αλλά ήταν και παραγωγός, αναμένεται να κερδίσει περίπου 50 εκατομμύρια δολάρια από μισθούς και μπόνους εισπράξεων.

H ταινία της Greta Gerwig διαθέτει ένα all-star cast που αποτελείται επίσης από τους: America Ferrera, Kate McKinnon, Issa Rae, Rhea Perlman, Michael Cera, Ariana Greenblatt, Ana Cruz Kayne, Emma Mackey, Hari Nef, Alexandra Shipp, Kingsley Ben-Adir, Simu Liu, Ncuti Gatwa, Scott Evans, Jamie Demetriou, Connor Swindells, Sharon Rooney, Nicola Coughlan, Ritu Arya και Helen Mirren.