Barbie: Ο Ryan Gosling δεν μάσησε τα λόγια του για το “σνομπάρισμα“ των Margot Robbie και Greta Gerwig στα Oscars

“Το να πω ότι είμαι απογοητευμένος θα ήταν μια συγκρατημένη έκφραση“ είπε μεταξύ άλλων ο υποψήφιος για Όσκαρ σταρ της ταινίας
24 Ιανουαρίου 2024 23:29
Barbie: Ο Ryan Gosling δεν μάσησε τα λόγια του για το “σνομπάρισμα“ των Margot Robbie και Greta Gerwig στα Oscars

Οι υποψηφιότητες των Oscars 2024 ανακοινώθηκαν πριν από μερικές μέρες και προκλήθηκε σάλος για τις υποψηφιότητες που απέσπασε η Barbie, αλλά κυρίως για αυτές που δεν απέσπασε. Οι fans αντέδρασαν έντονα στα social media ισχυριζόμενοι ότι η Ακαδημία ψήφισε με μεροληπτικό τρόπο και σνόμπαρε τόσο την Greta Gerwig όσο και την κεντρική σταρ της ταινίας, Margot Robbie. 

Παρόλο που η Greta Gerwig είναι υποψήφια ως παραγωγός της ταινίας στην κατηγορία Καλύτερης Ταινίας, αλλά και Διασκευασμένου Σεναρίου, οι fans πιστεύουν ότι δικαιωματικά θα έπρεπε να είναι υποψήφια και για το Όσκαρ Σκηνοθεσίας. Το ίδιο συνέβη και για την Robbie, η οποία παρόλο που επίσης ως παραγωγός έλαβε υποψηφιότητα στην κατηγορία Καλύτερης Ταινίας, δεν έλαβε αυτή που της αναλογούσε -πάντα σύμφωνα με τους fans- αυτή του Α' Γυναικείου ρόλου

Το θέμα πήρε διαστάσεις όμως όταν ο Ryan Gosling, συμπρωταγωνιστής της Μάργκο Ρόμπι και υποψήφιος για Όσκαρ Β' Ανδρικού ρόλου, βγήκε δημόσια να υποστηρίξει και την Gerwig και την Robbie για το σνομπάρισμα της Ακαδημίας. 

Στην σοφδρή του δήλωση ο Γκόσλινγκ δεν μάσησε τα λόγια του, ξεκινώντας να ρίχνει τα πυρά του στην Ακαδημία λέγοντας πως "Δεν υπάρχει ο Κεν χωρίς τη Μπάρμπι". Ακολουθεί η επίσημη δήλωση στήριξης της Ρόμπι και της Γκέργουικ: 

"Είναι μεγάλη τιμή για μένα να είμαι υποψήφιος μαζί με τόσο αξιόλογους καλλιτέχνες σε μια χρονιά με τόσες πολλές σπουδαίες ταινίες. Καμία αναγνώριση δεν θα ήταν δυνατή για κανέναν από τους συντελεστές της ταινίας χωρίς το ταλέντο, την τόλμη και την ιδιοφυΐα τους. Το να πω ότι είμαι απογοητευμένος που δεν είναι υποψήφιες στις αντίστοιχες κατηγορίες θα ήταν μία συγκρατημένη έκφραση."

"Κόντρα σε όλες τις συνθήκες, έχοντας μόνο δύο άψυχες, λιτά ντυμένες και ευτυχώς χωρίς καβάλο κούκλες, μας έκαναν να γελάσουμε, να ραγίσουν τις καρδιές μας, να προχωρήσουν την κουλτούρα και να γράψουν ιστορία. Το έργο τους πρέπει να αναγνωριστεί μαζί με τους άλλους πολύ άξιους υποψήφιους. Έχοντας πει αυτό, είμαι τόσο χαρούμενος για την Αμέρικα Φερέρα και τους άλλους απίστευτους καλλιτέχνες που συνέβαλαν με το ταλέντο τους στη δημιουργία αυτής της τόσο πρωτοποριακής ταινίας". είπε ο Gosling στη δήλωσή του, φανερά εξοργισμένος για το γεγονός. 

Τις 8 Υποψηφιότητες της Μπάρμπι και όλες τις υπόλοιπες για την 96η Τελετή Απονομής των Όσκαρ θα βρείτε πατώντας εδώ

Μέχρι σήμερα το "Barbie" είναι η πιο επιτυχημένη εμπορικά ταινία του 2023 με εισπράξεις που ξεπερνούν το $1.44 δισεκατομμύρια δολάρια.