Η Barbie νίκησε τον Harry Potter: Η μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία της Warner Bros.

Δεν έχει σταματημό η φρενίτιδα της ταινίας της Greta Gerwig με τους Margot Robbie και Ryan Gosling
28 Αυγούστου 2023 23:40
Η Barbie νίκησε τον Harry Potter: Η μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία της Warner Bros.

Χρυσάφι ρίχνεται στα πόδια της κινηματογραφικής "Barbie" με την ταινία της Greta Gerwig να σημειώνει μια άνευ προηγουμένου εμπορική επιτυχία για τα δεδομένα της Warner Bros. Pictures

Και αυτό διότι όπως ανακοίνωσε η Warner Bros. η Barbie ξεπέρασε το ορόσημο του $1.342 δισεκατομμυρίων συνολικά στο παγκόσμιο box office και ξεπέρασε το Harry Potter and the Deathly Hallows Part 2. Έτσι κατάφερε και έσπασε ένα εκπληκτικό ρεκόρ, καθώς έγινε η πιο επιτυχημένη εμπορικά ταινία στην ιστορία της Warner Bros. όσον αφορά το παγκόσμιο box office, με το εγχώριο στις ΗΠΑ να βρίσκεται πλέον στα $592.8 εκατομμύρια, ενώ το διεθνές στα $745.5 εκατομμύρια δολάρια. 

Δεν είναι το μοναδικό ρεκόρ που έσπασε η κινηματογραφική "Μπάρμπι" καθώς ξεπέρασε και τις εισπράξεις του The Dark Knight για να γίνει η πιο επιτυχημένη εισπρακτικά ταινία της Warner Bros. στις ΗΠΑ. Επίσης, κατέχει και το ρεκόρ της ταχύτερης ταινίας της Warner Bros. που ξεπέρασε το ορόσημο του $1 δις.

 Η ταινία έσπασε και το ρεκόρ για το μεγαλύτερο ντεμπούτο ταινίας που έχει σκηνοθετηθεί από γυναίκα. Αυτό το επίτευγμα ανήκε προηγουμένως στο "Captain Marvel" του 2019. Η Margot Robbie, η οποία όχι μόνο ηγήθηκε του καστ, αλλά ήταν και παραγωγός, αναμένεται να κερδίσει περίπου 50 εκατομμύρια δολάρια από μισθούς και μπόνους εισπράξεων.

H ταινία της Greta Gerwig διαθέτει ένα all-star cast που αποτελείται επίσης από τους: America, Kate McKinnon, Issa Rae, Rhea Perlman, Michael Cera, Ariana Greenblatt, Ana Cruz Kayne, Emma Mackey, Hari Nef, Alexandra Shipp, Kingsley Ben-Adir, Simu Liu, Ncuti Gatwa, Scott Evans, Jamie Demetriou, Connor Swindells, Sharon Rooney, Nicola Coughlan, Ritu Arya και Helen Mirren.