John Wick: Αυτό είναι το μυστικό πίσω από τις εντυπωσιακές σκηνές δράσης του Keanu Reeves

Ο κινηματογραφιστής του φιλμ αποκαλύπτει το κόλπο που χρησιμοποίησε
31 Δεκεμβρίου 2021 21:10
John Wick: Αυτό είναι το μυστικό πίσω από τις εντυπωσιακές σκηνές δράσης του Keanu Reeves

O Keanu Reeves εκτός από "δουλευταράς" και συνεργάτης υπόδειγμα για κάθε παραγωγή που συμμετέχει, απολαμβάνει απίστευτα να γυρίζει ο ίδιος τις σκηνές δράσης του. Τουλάχιστον όσο το δυνατόν περισσότερες γίνεται, χωρίς να φτάνει στην ακραία περίπτωση του Tom Cruise. 

Έχει προπονηθεί εντατικά στον χειρισμό όπλων και στο λεγόμενο "gun-fu" που είναι μια παραλλαγή της τέχνης του kung-fu αλλά με τη χρήση όπλων. Εδώ μπορείτε να τον δείτε πόσο ετοιμοπόλεμος είναι σε ένα βίντεο από την προπόνησή του για το John Wick 3. 

Μιλώντας στο Collider, ο Dan Laustsen, κινηματογραφιστής των John Wick ταινιών αποκάλυψε το μυστικό πίσω από το γιατί δείχνουν πιο εντυπωσιακές οι σκηνές δράσης του Keanu. Για όσους δεν γνωρίζουν πρόκειται για έναν υποψήφιο για Όσκαρ φωτογράφο για το "The Shape of Water" του Guillermo Del Toro. 

Το μυστικό συστατικό είναι τα ευρεία πλάνα που αποφάσισαν να τραβάνε σε συνεργασία με τον σκηνοθέτη, Chad Stahelski σε πολλές από τις εκρηκτικές σεκάνς των John Wick. Δείτε τι είχε να πει: 

Θέλει πολύ να τις κάνει. Θέλει να γυρνάει φαρδιά πλάνα ούτως ώστε ο Keanu να κάνει αυτό που πρέπει. Και μετά να πηγαίνει σε κοντινά για διάφορους λόγους, είτε για να ανεβάσει ρυθμό είτε επειδή αρχίζει και επιβραδύνει ο Keanu, επειδή, ξέρετε, δεν είναι κασκαντέρ. 

Μένει να δούμε τι επικές σκηνές δράσης θα σκαρφιστούν για τον κ. Wick στο John Wick 4, το οποίο θα κυκλοφορήσει το 2023.