Η Ρωσία νίκησε τις ΗΠΑ στην κούρσα για την πρώτη γυρισμένη στο διάστημα ταινία

Έχασε την πρωτιά η διαστημική ταινία του Tom Cruise
18 Σεπτεμβρίου 2021 19:17
Η Ρωσία νίκησε τις ΗΠΑ στην κούρσα για την πρώτη γυρισμένη στο διάστημα ταινία

Πριν από περίπου 1.5 χρόνο είχαμε μάθει τις προθέσεις του Tom Cruise να γυρίσει την πρώτη ταινία στο διάστημα σε συνεργασία με τις NASA και SpaceX. Μάλιστα ο επικεφαλής της NASA, Jim Bridenstine είχε επιβεβαιώσει πως τα γυρίσματα θα λάβουν χώρα στον διεθνή διαστημικό σταθμό.

Η ταινία δράσης του Tom Cruise σε σκηνοθεσία Doug Liman δε θα είναι όμως η πρώτη που θα γυριστεί στο διάστημα διότι, η Ρωσία πρωτοπορεί και νικάει τις ΗΠΑ στην "διαστημική κούρσα" των κινηματογραφικών παραγωγών. Όπως διαβάζουμε στο Variety η ρωσικής παραγωγής ταινία "The Challenge" θα είναι η πρώτη που θα γυριστεί στο διάστημα και συγκεκριμένα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό από την Roscosmos

Τα γυρίσματα ξεκινούν εντός του Οκτώβρη

Σύμφωνα με την περιγραφή της πρωταγωνιστεί μια "Ρωσίδα γιατρός που στέλνεται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό για να σώσει τη ζωή ενός κοσμοναύτη". Το εντυπωσιακό είναι πως τα γυρίσματα του The Challenge θα ξεκινήσουν τον επόμενο μήνα όπου η παραγωγή και το συνεργείο θα εκτοξευθούν στον σταθμό και θα παραμείνουν εκεί για 12 ημέρες. 

Τώρα για το πώς οι Ρώσοι θα καταφέρουν να φέρουν εις πέρας τα γυρίσματα 12 ημερών στο κενό του διαστήματος η απάντησή τους είναι "Εμπιστευθείτε μας". Η εκπαίδευση του cast και του συνεργείου έλαβε χώρα εντός του 2021. 

Η πρωταγωνίστρια της Yulia Peresild δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου:

"Είναι πολύ νωρίς πλέον για πισωγυρίσματα. Εάν φοβάσαι τους λύκους μην πάς στο δάσος. Απλά δεν υπάρχει χρόνος για να φοβηθώ."

Να αναφέρουμε όμως πως τους τελευταίους μήνες τα πράγματα δεν είναι εντελώς ρόδινα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, με κοσμοναύτες να βρίσκουν ρωγμές, συναγερμοί καπνού να χτυπούν, αλλά και συντρίμμια να συγκρούονται