Χωρίζουν οι δρόμοι των αδερφών Coen - Δε θα σκηνοθετήσουν ξανά μαζί

Ο Ethan Coen σταματάει τα σκηνοθετικά του καθήκοντα
04 Αυγούστου 2021 12:32
Χωρίζουν οι δρόμοι των αδερφών Coen - Δε θα σκηνοθετήσουν ξανά μαζί

Έγινε γνωστή η είδηση ότι τα αδέρφια Coen δε θα συνεργαστούν ξανά μαζί, καθώς ο μικρότερος αδερφός, ο Ethan Coen, σταματάει τα σκηνοθετικά του καθήκοντα, σύμφωνα με στενό τους συνεργάτη. Τα αδέρφια Coen αποτέλεσαν ένα πολύ σημαντικό κομμάτι στο Χόλιγουντ από την εποχή των 90s μέχρι σήμερα, με φιλμ που έγραψαν ιστορία, όπως είναι το Οσκαρικό “No Country For Old Men”, το “The Big Lebowski”, καθώς και το ιδιαίτερο “O Brother, Where Art Thou?”.

Η επερχόμενη ταινία, The Tragedy of Macbeth, αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης το 2021 και θα σηματοδοτήσει την πρώτη φορά που ο Joel Coen σκηνοθέτησε μόνος, καθώς ο Ethan Coen αποφάσισε να επικεντρωθεί περισσότερο στη δουλειά του ως θεατρικός συγγραφέας.

Στην αρχή της καριέρας τους, σύμφωνα με τη νομοθεσία του “Director’s Guild of America”, ο Joel ήταν ο μόνος που πληρωνόταν ως σκηνοθέτης, ενώ ο Ethan μόνο ως παραγωγός, παρόλο που και οι δύο δούλεψαν ως σκηνοθέτες. Ωστόσο φαίνεται πως στο μέλλον θα δούμε μόνο τον Joel Coen ως σκηνοθέτη ξανά, ενώ ο Ethan μοιάζει να έχει τελειώσει οριστικά με τις ταινίες.

Τώρα, σύμφωνα με το περιοδικό Los Angeles Magazine, ο στενός συνεργάτης των δύο, Carter Burwell, μίλησε για την απόφαση του Ethan Coen. Είπε, λοιπόν, ότι ο χωρισμός μεταξύ των δύο ήταν εντελώς φιλικός. Επίσης, ο Burwell δεν γνωρίζει αυτή τη στιγμή εάν ο Ethan έχει τελειώσει με τον κινηματογράφο εντελώς ή τι θα κάνει ο Joel μετά το The Tragedy of Macbeth. Ωστόσο, ανέφερε ότι τα δύο αδέρφια έχουν έτοιμα πολλά σενάρια που ελπίζει κάποια στιγμή να υλοποιηθούν από τους δυο τους.

Ο Ethan δεν ήθελε να σκηνοθετεί άλλο. Φαίνεται πολύ χαρούμενος με αυτό που ασχολείται τώρα και δεν είμαι πλέον σίγουρος τι θα κάνει από εδώ και πέρα ο Joel. Έχουν ήδη έτοιμα πολλά scripts που σκονίζονται αυτή τη στιγμή. Ελπίζω να επιστρέψουν σε αυτά, καθώς διάβασα μερικά και είναι υπέροχα.

Είμαστε όλοι σε μια ηλικία που απλώς δεν ξέρουμε τι να κάνουμε. Θα μπορούμε όλοι να αποσυρθούμε από τον κινηματογράφο. Είναι μια υπέροχη απρόβλεπτη επιχείρηση…

Ναι είναι λιγάκι διαφορετικό να δουλεύεις μόνο με τον έναν από τους δυο και ξέρω καλά τον Ethan, τον είδα πέρυσι, αλλά και τον Joel που προετοιμαζόταν για γυρίσματα στο Los Angeles και μου είπε ότι ένιωθε περίεργα που θα γύριζε την ταινία μόνος του. Ο Ethan δεν ήθελε να το κάνει, ήθελε να κάνει άλλα πράγματα.

Μπορεί μελλοντικά ο Ethan Coen να αλλάξει γνώμη και να γίνει κάποια επιστροφή ως σκηνοθετικό δίδυμο, εφόσον τα λόγια του Burwell έχουν βάση, αλλά προς το παρόν οι δυο τους θα πορευτούν σε ξεχωριστά μονοπάτια.