Quentin Tarantino: Οι τελευταίες ταινίες μεγάλων σκηνοθετών ήταν “αισχρές”

Ο σκηνοθέτης του Pulp Fiction μιλάει για όλα…
06 Ιουνίου 2021 14:33
Quentin Tarantino: Οι τελευταίες ταινίες μεγάλων σκηνοθετών ήταν “αισχρές”

Ο διάσημος σκηνοθέτης Quentin Tarantino επιστρέφει στο προσκήνιο με νέες δηλώσεις και όπως όλα δείχνουν φλερτάρει με την ιδέα να αποχαιρετήσει τον κινηματογράφο με την δέκατη ταινία του. Συγκεκριμένα, μίλησε στο Movie Maker για όλα αυτά που τον απασχολούν τον τελευταίο καιρό.

Οι περισσότεροι σκηνοθέτες κάνουν ‘κακές’ ταινίες στο τέλος της καριέρας τους

Οι τελευταίες ταινίες πολλών σκηνοθετών είναι απαίσιες. Συνήθως, οι χειρότερες ταινίες τους είναι και οι τελευταίες τους. Και αυτό ισχύει από τη χρυσή εποχή μεγάλων σκηνοθετών που κατέληξαν να κάνουν τις τελευταίες τους ταινίες στα τέλη της δεκαετίας του ’60 και του ’70. Αυτό φυσικά ισχύει και στους πιο πρόσφατους δημιουργούς που η τελευταία τους δουλειά ήταν το ’80 ή ακόμα και τη δεκαετία του ’90.

Ο σκηνοθέτης του θρυλικού Pulp Fiction, του Kill Bill και άλλων πολλών μεγάλων φιλμ, εκμυστηρεύτηκε ότι είναι πολύ δύσκολο να υποκλιθείς στο κοινό, με μία καλή ταινία ως το φινάλε της καριέρας σου.

Θέλοντας ο Tarantino να δώσει ένα παράδειγμα, αναφέρθηκε στον σκηνοθέτη του "Bonnie & Clyde", Arthur Penn, και είπε:

Δεν είμαι μεγάλος θαυμαστής αυτού του σκηνοθέτη, αλλά το γεγονός ότι η τελευταία του ταινία ήταν το Penn & Teller Get Killed, είναι μια μεταφορά για το πόσο άθλιες είναι οι τελευταίες ταινίες πολλών σκηνοθετών του Χόλιγουντ. Έτσι το να κλείσεις την καριέρα σου με μία τίμια ταινία είναι αρκετά σπάνιο επίτευγμα.

Ίσως δε θα έπρεπε να κάνω άλλη ταινία γιατί θα ήμουν χαρούμενος έτσι. Αυτό είναι το απογοητευτικό κομμάτι, η προ τελευταία ταινία πολλών σκηνοθετών θα έπρεπε να ήταν καταπληκτική και πάμε ξανά σε αυτά που έλεγα και πριν.

Υπάρχει περίπτωση να δούμε το Kill Bill Vol. 3;

Η τελευταία δουλειά του Tarantino ήταν το "Once Upon A Time In Hollywood" και εδώ και καιρό ακούμε ότι θέλει να σταματήσει τα σκηνοθετικά καθήκοντά του με τη δέκατη ταινία του, μιας και πλέον είναι πατέρας και θέλει να επικεντρωθεί σε αυτό το κεφάλαιο της ζωής του. Μέχρι στιγμής δε γνωρίζουμε τίποτα για το τι πρόκειται να δούμε στο μέλλον από το διάσημο σκηνοθέτη, αλλά παλιότερα είχαν κυκλοφορήσει πολλές φήμες για ένα υποτιθέμενο Kill Bill 3, μιας και το ζητούν πολύ οι fans του.

Για περισσότερα παραμείνετε συντονισμένοι στο Unboxholics.com.