Αλλαγή σχεδίων για τον Quentin Tarantino – Εγκαταλείπει την «τελευταία» του ταινία

Στο ράφι το “The Movie Critic“
18 Απριλίου 2024 10:53
Αλλαγή σχεδίων για τον Quentin Tarantino – Εγκαταλείπει την «τελευταία» του ταινία

Σε μια αιφνιδιαστική κίνηση, ο διάσημος σκηνοθέτης Κουέντιν Ταραντίνο αποφάσισε να ακυρώσει την τελευταία του ταινία, "The Movie Critic". Το project, το οποίο είχε προκαλέσει μεγάλη αίσθηση λόγω της μοναδικής του ιδέας και της συμμετοχής του Μπραντ Πιτ, δεν θα είναι τελικά αυτό που θα σηματοδοτήσει το τέλος της λαμπρής κινηματογραφικής καριέρας του Ταραντίνο.

Συγκεκριμένα, ο Ταραντίνο είχε ανακοινώσει στο παρελθόν ότι το "The Movie Critic" θα ήταν η δέκατη και τελευταία ταινία του πριν αποσυρθεί. Η ταινία θα ήταν εμπνευσμένη από την δουλειά που έκανε ο ίδιος του ως έφηβος, που γέμιζε περιοδικά πορνό σε αυτόματους πωλητές. Θα ήταν δηλαδή μια ταινία εποχής που θα διαδραματιζόταν στην Καλιφόρνια του 1977.

Αναλυτικότερα, η ιδέα του "The Movie Critic" περιστρεφόταν γύρω από έναν χαρακτήρα που δεν ήταν ποτέ διάσημος, αλλά έγραφε κριτικές ταινιών για ένα πορνογραφικό περιοδικό. Ο Ταραντίνο είχε περιγράψει τον χαρακτήρα ως "πολύ αγενή" και "πολύ κυνικό", προκαλώντας συγκρίσεις με διάφορους κριτικούς κινηματογράφου από την πραγματική ζωή.

Ωστόσο, σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Deadline, ο Ταραντίνο άλλαξε γνώμη. Μια ανώνυμη πηγή από το περιβάλλον του σκηνοθέτη αποκάλυψε ότι ο Ταραντίνο "απλά άλλαξε γνώμη" σχετικά με την παραγωγή του "The Movie Critic" και τώρα ξεκίνησε να σκέφτεται εκ νέου ποια θα είναι τελικά η τελευταία του ταινία.

Παρά την αναμονή για το "The Movie Critic", να σημειωθεί πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ταραντίνο αλλάζει έτσι τα σχέδιά του. Για παράδειγμα είναι γνωστό ότι για κάποιο καιρό είχε βάλει στο ράφι το "The Hateful Eight" επειδή το σενάριό του είχε διαρρεύσει. Ωστόσο χρόνια αργότερα αποφάσισε τελικά να επιστρέψει στην ιδέα.

Μένει να δούμε λοιπόν με ποιον τρόπο θα αποφασίσει ο Ταραντίνο να βάλει την τελειά στην λαμπρή καριέρα του.