20 χρόνια από το Kill Bill: Vol. 1 – Τί σχέση έχουν οι Lady Gaga και Beyoncé με την ταινία;

Η ταινία του Tarantino έκανε πρεμιέρα το 2003
10 Οκτωβρίου 2023 11:32
20 χρόνια από το Kill Bill: Vol. 1 – Τί σχέση έχουν οι Lady Gaga και Beyoncé με την ταινία;

Πέρασαν κιόλας 20 ολόκληρα χρόνια από το Kill Bill: Vol. 1 του Quentin Tarantino με πρωταγωνίστρια την Uma Thurman. Το Kill Bill είχε προγραμματιστεί αρχικά να είναι μια ενιαία ταινία, αλλά τελικά χωρίστηκε σε δύο μέρη, γνωρίζοντας παράλληλα τεράστια επιτυχία και με τους fans να διψούν ακόμα για ένα 3ο μέρος. Η πρώτη ταινία έβγαλε πάνω από 180 εκατομμύρια δολάρια με προϋπολογισμό 30 εκατομμυρίων δολαρίων και ήταν η ταινία με τα υψηλότερα κέρδη του Tarantino, μέχρι το Inglourious Basterds του 2009.

Στο Kill Bill: Volume 1 πρωταγωνιστεί η Uma Thurman, ως πρώην δολοφόνος που αναζητά εκδίκηση από τους πρώην συναδέλφους της και τον αρχηγό τους, τον Bill, αφού την άφησαν για νεκρή. Η ιστορία συνεχίζεται στην δεύτερη ταινία, που κυκλοφόρησε το 2004.

Σε αυτό το άρθρο, λοιπόν, θα βρείτε μερικά ενδιαφέροντα facts για το Kill Bill που ίσως να μη γνωρίζατε!


Το περιστατικό με τον Quentin Tarantino

Θυμάστε τη σκηνή με το όπλο μπάλας με την αλυσίδα; Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, η μπάλα αυτή χτύπησε τον Quentin Tarantino στο κεφάλι, καθώς βρισκόταν ακριβώς δίπλα από την κάμερα. Στο λάθος σημείο την πιο ακατάλληλη στιγμή.

Η κίτρινη φορεσιά της Uma Thurman

Όσοι έχετε δει την ταινία σίγουρα θα σας έχει μείνει στο μυαλό η κίτρινη στολή-φορεσιά της Uma Thurman. Φαίνεται ότι αυτή δεν ήταν καθόλου τυχαία, καθώς είχε εμπνευστεί από την ενδυμασία του Bruce Lee στην ταινία Game of Death του 1978.

Η ιδέα του Kill Bill

Όπως μαθαίνουμε από το ντοκιμαντέρ του Kill Bill στην έκδοση του DVD, η ιδέα για το Kill Bill ξεκίνησε κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του Pulp Fiction το 1994. Οι δυο τους άρχισαν να μιλούν για τα είδη ταινιών που θα ήθελαν να κάνουν μαζί και ο Tarantino της είχε πει ότι θα ήθελε να κάνει μια ταινία σε στιλ κουνγκ-φου εμπνευσμένη από τα ‘70s.

5 λεπτά μάχης

Στην αρχή της μάχης μεταξύ O-Ren και The Bride, η O-Ren λέει στα ιαπωνικά, ελπίζω να μπορείς να αντέξεις για ακόμη 5 λεπτά. Και ναι, είναι ακριβώς 4 λεπτά και 59 δευτερόλεπτα από τη στιγμή που θα ξεκινήσει η μάχη και η μουσική, μέχρι το τελευταίο χτύπημα.

Ο Quentin Tarantino είναι ιδιοκτήτης του "Pussy Wagon"

Ο Tarantino έχει στην κατοχή του ακόμα το "Pussy Wagon" και το οδηγούσε κάθε μερά για να προωθήσει την κυκλοφορία του Kill Bill Vol. 2 το 2004. Επίσης, το όχημα αυτό το βλέπουμε και στο βίντεο κλιπ του τραγουδιού "Telephone" της Lady Gaga και της Beyoncé. Ένα easter egg που μόνο οι πολύ παρατηρητικοί εντόπιζαν τότε. 

Η παραγωγή δαπάνησε πολλά χρήματα σε σπαθιά

Σύμφωνα με το IMDB, οι παραγωγοί δαπάνησαν περίπου 60.000 δολάρια από το budget τους για σπαθιά-Katana και διάφορα άλλα αξεσουάρ.

Τα γυρίσματα άργησαν

Ο Quentin Tarantino και οι παραγωγοί της ταινίας άργησαν να μπουν στο πλατό, καθώς η Uma Thurman ήταν τότε έγκυος. Ναι, καλά διαβάσατε.

Η μουσική του Kill Bill

Ο Tarantino αποκάλυψε παλιότερα σε μία συνέντευξή του ότι η μουσική που χρησιμοποιήθηκε στο Kill Bill ήταν όλη από άλλες ταινίες.

Το σενάριο χρειάστηκε χρόνο

Το Kill Bill δεν ήταν καθόλου εύκολη υπόθεση, καθώς χρειάστηκαν περίπου 6 χρόνια για να γραφτεί το σενάριο, πριν χωριστεί σε δύο μέρη. Το αρχικό draft ήταν περίπου 220 σελίδες.

Δεν υπήρχε άλλη στο μυαλό του Tarantino

Ο Quentin Tarantino έγραψε το ρόλο της The Bride πάνω στην Uma Thurman. Δεν υπήρχε άλλη στο μυαλό του όταν έγραφε αυτή τη χαρακτήρα.