Σκηνοθέτες Avengers Endgame: "Τραγικό λάθος" να φύγει ο Spider-Man από το MCU

Τα αδέρφια Russo μιλούν για το διαζύγιο Disney - Sony
17 Σεπτεμβρίου 2019 11:41
Σκηνοθέτες Avengers Endgame: "Τραγικό λάθος" να φύγει ο Spider-Man από το MCU

Μια από τις πιο δυσάρεστες στον κόσμο της pop κουλτούρας είδηση τον τελευταίο καιρό ήταν η αποχώρηση του Spider-Man από το MCU, εξαιτίας του διαζυγίου μεταξύ Disney και Sony Pictures. Η κατακραυγή από τους fans και στις δυο πλευρές για αυτό το αδιέξοδο ήταν μεγάλο και προκάλεσαν αντιδράσεις μέχρι και στους ηθοποιούς του σύμπαντος της Marvel. 

Σε μια νέα συνέντευξη που παραχώρησε το σκηνοθετικό δίδυμο του Avengers: Endgame, Anthony και Joe Russo στην Toronto Sun, εξέφρασαν δημόσια και αυτοί την δυσαρέσκειά τους, καθώς ο Spider-Man του Tom Holland ήταν ο χαρακτήρας που εισήγαγαν οι ίδιοι στο MCU.

Χαρακτηριστικά, ο Joe Russo δήλωσε:

Θα πω ότι, κάνοντας ένα βήμα πίσω και προσπαθώντας να γίνω όσο πιο αντικειμενικός γίνεται, θεωρώ πως ήταν ένα τραγικό λάθος από πλευράς Sony να νομίζουν πως μπορούν να αναπαραστήσουν την κλίση του Kevin Feige να διηγείται φοβερές ιστορίες και την απίθανη επιτυχία που είχε όλα αυτά τα χρόνια. Νομίζω ότι κάνουν μεγάλο λάθος. 

Ο αδερφός του Anthony συμπλήρωσε επίσης:

"Ήταν τόσο δύσκολο να τον φέρουμε στο Civil War. Ήταν μια απίστευτα επίπονη και δύσκολη διαδικασία, αλλά θέλαμε να συμβεί. Κάπως έγινε και ο Kevin Feige τα κατάφερε. Η Disney και όλοι εκεί στην Sony βρήκαν έναν τρόπο να το κάνουν να δουλέψει και κράτησε μερικές ταινίες. Ήταν μια πανέμορφ εμπειρία και νομίζω πως το κοινό εκτίμησε αυτό το πάντρεμα. Ξέραμε, όμως, εξαρχής πόσο δύσκολος ήταν αυτός ο γάμος και το γεγονός πως διαλύθηκε δεν αποτελεί έκπληξη για εμένα και τον Joe."

Η πιο πρόσφατη εξέλιξη επί του θέματος ήταν η δήλωση του προέδρου της Sony Pictures, Tony Vinciquerra που είπε πως "η πόρτα είναι κλειστή" για τον Spidey στο MCU.