Οι σημαντικότερες ταινίες και σειρές από το σύμπαν της Marvel που έρχονται φέτος!

Και δεν είναι λίγα τα projects που έρχονται
17 Μαρτίου 2024 11:39
Οι σημαντικότερες ταινίες και σειρές από το σύμπαν της Marvel που έρχονται φέτος!

Η Marvel έχει μέχρι στιγμής ένα πλήρες πρόγραμμα για το 2024 με αγαπητούς σούπερ ήρωες να επιστρέφουν για μία ακόμη ταινία, ενώ και αρκετές πρεμιέρες που οι fans περίμεναν χρόνια, όπως είναι η cartoon σειρά των X-Men.

Φέτος θα χρειαστεί να πάτε αρκετές φορές στους κινηματογράφους για να παρακολουθήσετε ταινίες του Marvel Cinematic Universe και του σύμπαντος της Sony, ενώ θα δείτε και αρκετά τηλεοπτικά σόου μέσα από τη συχνότητα του Disney Plus.

Έτσι, παρακάτω θα βρείτε όλες τις ταινίες και τις σειρές που ξέρουμε ήδη ότι θα κυκλοφορήσουν φέτος. Βέβαια, να σημειωθεί εδώ, ότι ίσως υπάρχουν καθυστερήσεις στις κυκλοφορίες, ενώ κάποια projects δεν έχουν καν ακόμα ημερομηνία. Επίσης, ορισμένες ταινίες έρχονται από τη Sony Pictures, αλλά έχουν να κάνουν φυσικά με την Marvel και τους ήρωές της.

X-Men '97 | Σειρά | 20 Μαρτίου

Πρόκειται για την αναβίωση της πιο λατρεμένης σειράς κινουμένων σχεδίων που έγινε ποτέ για τους μεταλλαγμένους της Marvel, το "X-Men: The Animated Series", το οποίο είχε σταματήσει να προβάλλεται το 1997 και πλέον θα συνεχίσει η ιστορία από εκεί ακριβώς που μας άφησε σχεδόν τρεις δεκαετίες μετά.

Το X-Men ’97 θα συνεχίσει μετά τον θάνατο του Charles Xavier, σαν μία άτυπη 6η σεζόν του The Animated Series. Σε αυτήν οι μεταλλαγμένοι θα συναντήσουν ένα αβέβαιο μέλλον καθώς ο Xavier άφησε όλη του την διαθήκη στον πρώην φίλο του και εχθρό των X-Men, τον Magneto. Πώς θα αντιμετωπίσουν όμως αυτό το νέο μέλλον οι Wolverine, Morph, Rogue, Beast, Gambit, Jubilee, Bishop και οι υπόλοιποι X-Men; Θα το μάθουμε σε λίγες μέρες όταν η σειρά κάνει πρεμιέρα στο Disney Plus.

Deadpool & Wolverine | Ταινία | 26 Ιουλίου

Το Deadpool & Wolverine είναι η 3η κατά σειρά ταινία του Ryan Reynolds και υπόσχεται να είναι γεμάτη με cameos και εκπλήξεις. Πλάι του θα βρίσκεται φυσικά και ο Hugh Jackman στο ρόλο του Wolverine μετά από πάρα πολλά χρόνια από την τελευταία φορά που τον είδαμε ως Logan.

Ο Matthew Macfadyen της σειράς Succession θα παίζει τον Paradox και η Emma Corrin της σειράς The Crown την Cassandra Nova, ενώ σύσσωμο το cast των φίλων του Wade Wilson από τις προηγούμενες δύο ταινίες δηλώνει παρών όπως οι: Morena Baccarin, Stefan Kapicic (Colossus), Shioli Kutsuna και Brianna Hildebrand ως Vanessa, Yukio και Negasonic Teenage Warhead, Karan Soni και Leslie Uggams ως Dopinder και Blind Al, ο Rob Delaney ως Peter.

Kraven the Hunter | Ταινία | 30 Αυγούστου

Στο Kraven the Hunter, ο Taylor-Johnson (Bullet Train, Kick Ass) θα υποδυθεί τον Sergei Kravinoff, γνωστό και ως έναν από τους μεγαλύτερους villains του Spider-Man, Kraven, καθώς ξεκινάει την αποστολή του ώστε να γίνει ο καλύτερος κυνηγός του κόσμου. Τον πατέρα του υποδύεται ο βραβευμένος με Όσκαρ, Russel Crowe (Ράσελ Κρόου), ενώ τον ετεροθαλή αδερφό του, ονόματι Dmitri Smerdyakov/Chameleon, ο Fred Heschinger. Επίσης, μαζί τους παίζει o Alessandro Nivola στο ρόλο του -επίσης γνωστού villain- Rhino, η Ariana DeBose (West Side Story), Christopher Abbott και Levi Miller.

Πρόκειται για την πρώτη R-Rated ταινία της Sony Pictures στο δικό της Αραχνοσύμπαν, την οποία σκηνοθετεί ο υποψήφιος για Όσκαρ σκηνοθέτης, J.C. Chandor των "A Most Violent Year" και "Triple Frontier", σε σενάριο που υπογράφει μαζί με τους Richard Wenk (The Equalizer films), Matt Holloway, and Art Marcum.

Agatha | Σειρά | Φθινόπωρο

Το Agatha βρίσκεται στα σκαριά εδώ και δύο χρόνια (ίσως και παραπάνω) και πέρασε πολλές δυσκολίες, ενώ πρόσφατα άλλαξε η ονομασία του σε σκέτο Agatha από Agatha: Darkhold Diaries που την ξέραμε. Η Agatha Harkness επιστρέφει με τη δική της προσωπική σειρά, με τους Joe Locke, Aubrey Plaza, Patti LuPone, Ali Ahn, Sasheer Zamata και Debra Jo Rupp να βρίσκονται επίσης μέσα στο cast της ταινίας. Το Agatha θα παίξει στο Disney Plus αυτό το φθινόπωρο.

Venom: The Last Dance | Ταινία | 25 Οκτωβρίου

Ο Tom Hardy επιστρέφει και αυτός με την 3η ταινία του Venom που θα έρθει αυτόν τον Οκτώβριο με την ονομασία Venom: The Last Dance. Η Kelly Marcel έχει αναλάβει τη σκηνοθεσία του Venom 3 -παίρνοντας τη σκυτάλη από τον Andy Serkis, όντας η σεναριογράφος των προηγούμενων δύο ταινιών. Μάλιστα, υπογράφει το σενάριο του "The Last Dance" σε συνεργασία με τον Tom Hardy.

Σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε τώρα για την ταινία, θα συμμετέχει ο Chiwetel Ejiofor σε έναν άγνωστο μέχρι στιγμής ρόλο -αν και έχει υποδυθεί τον Baron Mordo στο Doctor Strange. Επίσης, η Juno Temple (Ted Lasso) αποτελεί ένα ακόμη νέο πρόσωπο που επίσης δε γνωρίζουμε τι ρόλο θα παίξει. Γενικότερα, το σενάριο της ταινίας κρατείται από την Sony Pictures και τη Marvel Studios ως επτασφράγιστο μυστικό, αν και υπάρχουν υπόνοιες ότι θα εμφανιστεί ο Spider-Man του Tom Holland, μιας και η post-credits σκηνή του "No Way Home" σύνδεσε τις δύο οντότητες.

Your Friendly Neighborhood Spider-Man | Σειρά | 2024

Και αυτή η σειρά της Marvel άλλαξε ονομασία αφού τη γνωρίσαμε ως Spider-Man: Freshman Year, αλλά η εταιρία την μετονόμασε σε Your Friendly Neighborhood Spider-Man. Πρόκειται για μία animated σειρά σε ένα διαφορετικό storyline με τον Peter να γίνεται μαθητής του Norman Osborn και αυτό σημαίνει ότι δε θα βρίσκεται μέσα στο MCU, αλλά θα είναι μια ξεχωριστή οντότητα. Μάλιστα, ο Charlie Cox θα δανείσει τη φωνή του στον Daredevil, ο οποίος και αυτός θα εμφανίζεται στη σειρά.

Να σημειωθεί, ότι ίσως έρθουν και άλλες ταινίες και σειρές από το σύμπαν της Marvel που δεν έχουν αποκαλυφθεί για την ώρα, όμως, τα παραπάνω είναι τα «σιγουράκια» της εταιρίας για το 2024. Για την ιστορία υπάρχουν τα What If...? (σεζόν 3), Ironheart, Daredevil: Born Again, Marvel Zombies, Eyes of Wakanda, Captain America: Brave New World, Spider-Man: Beyond the Spider-Verse και πολλά ακόμα που ίσως δούμε μέσα στο 2024 ή το 2025.