Οι μάχες με lightsaber είναι πλέον επίσημο άθλημα

Γίνετε Jedi στην Γαλλία
20 Φεβρουαρίου 2019 13:33
Οι μάχες με lightsaber είναι πλέον επίσημο άθλημα

Το όνειρό σας να γίνεται Jedi μπορεί πλέον να πραγματοποιηθεί και με επίσημους όρους κιόλας. Αν είστε fans του Star Wars τότε ένα ταξίδι στην Γαλλία ίσως να είναι μια καλή ιδέα για εσάς και αυτό διότι εκεί οι μάχες με φωτόσπαθα έχουν αναγνωριστεί επίσημα ως άθλημα!

Ναι, καλά διαβάσατε, οι εμβληματικές μάχες που βλέπατε στις ταινίες με πρωταγωνιστές τους Luke Skywalker, Darth Vader, Kylo Ren, Master Yoda και πολλούς ακόμη χαρακτήρες και οι οποίοι έχουν συνδεθεί άρρηκτα με το διαστημικό έπος του George Lucas, αποτελούν από σήμερα κανονικό άθλημα, όπως η ξιφασκία, το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Associated Press, η Γαλλική Ομοσπονδία Ξιφασκίας (French Fencing Federation) αναγνωρίσε το "lightsaber dueling" ως ένα ανταγωνιστικό άθλημα. 

Θα αναρωτιέστε όμως ποιοι είναι οι κανόνες; Λοιπόν, οι δύο αντίπαλοι μπαίνουν σε έναν κύκλο με το δικό τους "πραγματικό" φωτόσπαθο. Για κάθε χτύπημα στο σώμα ή το κεφάλι ανταμείβονται με 5 πόντους, στα χέρια ή τα πόδια με 3 πόντους και την παλάμη με έναν πόντο. Ο πρώτος που φτάνει τους 15 πόντους ή όποιος έχει τους περισσότερους μετά από 3 λεπτά κερδίζει.

Φυσικά, αυτά κρίνονται κανονικά από διαιτητές ξιφασκίας και μια ακόμη διαφορά που έχει με το εν λόγω σπορ είναι πως μετά από κάθε χτύπημα ο αθλητής θα πρέπει να φέρνει πίσω από την πλάτη του το φωτόσπαθο. 

Επίσης, θα αναρωτιέστε και τι παίζει ακριβώς με τα φωτόσπαθα. Αυτά, λοιπόν, έχουν συγκεκριμένες προδιαγραφές και θα πρέπει να είναι μια ρέπλικα με χειρολαβή από πολυκαρβονικό υλικό και να φωτίζεται από LEDs. Σαφέστατα ο προστατευτικός εξοπλισμός κρίνεται απαραίτητος και συνολικά το κόστος για να εξοπλιστείτε πλήρως αγγίζει περίπου τα $400.