Star Wars: Episode IX | O Mark Hamill αποκαλύπτει πως φυλάσσεται το σενάριο υπό δρακόντεια μέτρα

O "Luke Skywalker" αναφέρει ότι έγιναν πρόσφατα αλλαγές στο σενάριο
16 Δεκεμβρίου 2018 17:47
Star Wars: Episode IX | O Mark Hamill αποκαλύπτει πως φυλάσσεται το σενάριο υπό δρακόντεια μέτρα

Ως γνωστόν οι Disney και Lucasfilm έχουν αποδείξει στο παρελθόν ότι δεν αστειεύονται στο ελάχιστον όσον αφορά τα spoilers του Star Wars, από τότε που η sequel τριλογία ξεκίνησε με το The Force Awakens. Ο Mark Hamill σε μια πρόσφατη συνέντευξή του στο Entertainment Weekly, μίλησε για τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας που παίρνει η Lucasfilm για να προστατέψει το σενάριο του πολυαναμενόμενου Episode IX, όσο ο ίδιος βρίσκεται στην Πράγα για τα γυρίσματα του Knightfall. Και όπως φαίνεται μέχρι τώρα βάσει των leaks, τα καταφέρνει αρκετά καλά. 

Ο "Luke Skywalker" που παρά τη θυσία του στο The Last Jedi θα επιστρέψει στο Episode 9 είπε τα εξής, αποκαλύπτοντας κιόλας πως έγιναν πρόσφατα αλλαγές στο σενάριο:

Θα επιστρέψω σύντομα για να κάνω το Episode 9. Οι περισσότεροι ρόλοι που έχω να κάνω πέραν του Star Wars είναι για voiceovers -έχω μάλιστα έναν πολύ μεγάλο ρόλο που δεν μπορώ να ανακοινώσω τώρα και είμαι πολύ ενθουσιασμένος. Ξέρεις πως είναι αυτές τις μέρες κάθε φορά που υπογράφεις τα NDAs....

"Τη σήμερον ημέρα είναι σα να δουλεύεις σε κάποια ακραία μυστική κυβερνητική οργάνωση, σαν να είσαι στη CIA. Θα στείλουν το νέο σενάριο στην Πράγα σε αυτό το βαθύ κόκκινο χαρτί που σου προκαλεί πονοκέφαλο όταν το διαβάζεις...Τα πετάνε με αεροπλάνο μαζί με κάποιον από την εταιρία. Έρχονται μου το δίνουν και με περιμένουν μέχρι να τελειώσω το διάβασμα πριν το δώσω πίσω. Καθόλου άγχος! Δεν μπορείς καν να το κρατήσεις για το βράδυ. Αλλά έτσι είναι τώρα τα πράγματα."

Θα αναρωτιέστε τι συμβαίνει με το κόκκινο χαρτί, το οποίο χρησιμοποιήθηκε και για τις ανάγκες του The Force Awakens. Η φύση του απαγορεύει την δημιουργία φωτοαντίγραφων και τη διάδοσή του σε τρίτους. Έτσι, το επτασφράγιστο μυστικό του σεναρίου μένει ανέπαφο. Μια τεχνική την οποία φαίνεται να επανέφερε ο J.J. Abrams για την επερχόμενη ταινία. 

Το Star Wars: Episode IX θα κάνει πρεμιέρα στις 20 Δεκεμβρίου του 2019.