They Shall Not Grow Old: Νέο trailer για το έγχρωμο ντοκιμαντέρ του Peter Jackson για τον Α’ Παγκόσμιο

Ο διάσημος δημιουργός έδωσε ψηφιακά χρώμα σε σπάνιο καταγεγραμμένο υλικό 100 χρόνων
22 Νοεμβρίου 2018 10:16
They Shall Not Grow Old: Νέο trailer για το έγχρωμο ντοκιμαντέρ του Peter Jackson για τον Α’ Παγκόσμιο

Σύμφωνα και με συναφές δημοσίευμα του Engadget, κυκλοφόρησε καινούργιο trailer για το They Shall Not Grow Old, το ντοκιμαντέρ που φέρει την υπογραφή του Peter Jackson (Lord of the Rings trilogy) και μέσα από το οποίο ζωντανεύουν τα ιστορικά γεγονότα του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο σκηνοθέτης σε συνεργασία και με το στούντιο της Warner Bros. επιμελήθηκε πολύ προσεκτικά συλλεκτικό ασπρόμαυρο βιντεοσκοπημένο υλικό της εποχής εκείνης, το οποίο τραβήχτηκε πριν από 100 χρόνια περίπου. Συγκεκριμένα, προέρχεται από παλιό αρχείο της ντοκουμενταρίστικης σειράς “The Great War” (1964) του BBC, και ο σκηνοθέτης μας παραδίδει ένα αξιόλογο προϊόν κινηματογράφησης που υποβλήθηκε σε κατάλληλη επεξεργασία ψηφιακής αποκατάστασης και χρωματισμού για την καλύτερη δυνατή βελτίωση της ποιότητάς του.

Μεταξύ άλλων εφαρμόστηκε και 3D τεχνολογία ενώ επιστρατεύτηκαν και ηθοποιοί ώστε να δανείσουν την φωνή τους στα μέχρι πρότινος βουβά υποκείμενα των βίντεο, δηλαδή τους βρετανούς στρατιώτες που έλαβαν μέρος στον πόλεμο.

Η πιο πρόσφατη αυτή δουλειά του Peter Jackson πραγματοποίησε ένα επιτυχημένο πέρασμα από το φετινό Φεστιβάλ Κινηματογράφου BFI του Λονδίνου όπου εισέπραξε διθυραμβικές κριτικές ενώ ήταν διαθέσιμο και στην εφαρμογή iPlayer του δικτύου.

Το They Shall Not Grow Old αναμένεται να φιλοξενηθεί σε επιλεγμένες αίθουσες των Η.Π.Α. στις 17 και τις 27 Δεκεμβρίου του 2018. Παρακάτω έπεται και το σχετικό trailer: