Ο Tim Burton ήθελε να φτιάξει μία ταινία με την Catwoman, αλλά ασπρόμαυρη

Στη δημοσιότητα ήρθαν μερικές παρασκηνιακές πληροφορίες
30 Δεκεμβρίου 2023 15:08
Ο Tim Burton ήθελε να φτιάξει μία ταινία με την Catwoman, αλλά ασπρόμαυρη

Τα Batman του Tim Burton (Batman 1989, Batman: Returns) θεωρούνται από πολλούς fans της DC από τις καλύτερες «παλιές» ταινίες με τον Σκοτεινό Ιππότη και όχι άδικα. Η πρώτη ταινία με τον θρυλικό δημιουργό στην καρέκλα του σκηνοθέτη κατέφθασε πριν από σχεδόν 34 χρόνια, ενώ το Returns κυκλοφόρησε το 1992. Ωστόσο, όπως μαθαίνουμε τώρα, ο Burton είχε και άλλα σχέδια.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται στα φώτα της δημοσιότητας από το IndieWire, η Warner Bros. είχε κάποτε στα σκαριά μία ταινία με την Catwoman της Michelle Pfeiffer που θα λειτουργούσε ως spin-off σε αυτές τις ταινίες. Μάλιστα, ο Tim Burton βρισκόταν στο τιμόνι της ανάπτυξης και είχε κάποιες ιδέες, όπως να την κάνει ασπρόμαυρη ως φόρο τιμής στην εμβληματική ταινία τρόμου “Cat People” του Jacques Tourneur.

Αυτές τις δηλώσεις τις έκανε ο Daniel Waters, ο οποίος ήταν σεναριογράφος στο Batman: Returns, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι η συγκεκριμένη ταινία της Catwoman πέρασε από μία παράξενη διαδικασία, αφού ο ίδιος, αλλά και ο Tim Burton, ήθελαν να κάνουν δύο εντελώς διαφορετικές ταινίες.

Ο Tim Burton φαίνεται ότι ήθελε να κάνει μια δραματική ταινία, ενώ ο Walters ήθελε την Selina Kyle να πηγαίνει σε μία διαφορετική εκδοχή του Λος Άντζελες για να αντιμετωπίσει τρεις διεφθαρμένους υπερήρωες. Αυτή η ταινία θα ήταν κάπως σατιρική ως προς το genre των υπερηρώων.

Ήθελε να κάνει μια ασπρόμαυρη ταινία 18 εκατομμυρίων δολαρίων, όπως το αυθεντικό «Cat People», με μία Selina που ζει απλά σε μια μικρή πόλη. Εγώ από την άλλη, ήθελα να κάνω μια ταινία «Batman». Έτσι, η Selina θα μετακόμιζε σε ένα διαφορετικό Gotham City τύπου Λος Άντζελες. Ήταν το The Boys πριν το The Boys. Αλλά εξαντλήθηκε διαβάζοντας το σενάριό μου.

Εσείς ποια από τις δύο ταινίες θα θέλατε να είχε κυκλοφορήσει; Πείτε μας στα σχόλια!