“Περιμέναμε καλύτερα νούμερα από το νέο Suicide Squad“ λέει ουσιαστικά η Warner Bros.

Έκδηλη η απογοήτευση της εκδότριας εταιρίας για την πορεία του τίτλου της Rocksteady
23 Φεβρουαρίου 2024 18:53
“Περιμέναμε καλύτερα νούμερα από το νέο Suicide Squad“ λέει ουσιαστικά η Warner Bros.

Φανερά απογοητευμένη είναι η Warner Bros. Games από την πορεία του Suicide Squad: Kill the Justice League, το οποίοι κυκλοφόρησε δια χειρός Rocksteady Games. 

Το πώς οι δημιουργοί της κάποτε τρομερής και λατρεμένης τριλογίας 'Batman Arkham' κατέληξαν σε μία τέτοια κυκλοφορία, κλήθηκε να σχολιάσει ο CFO της Warner Bros. Discovery, Gunnar Wiedenfels, σε meeting για την πρόσφατη τριμηνιαία οικονομική αναφορά της εταιρίας. Επί της ουσίας παραδέχτηκε ότι ο blockbuster τίτλος της Rocksteady βασισμένος στο σύμπαν της DC δεν απέφερε τα αναμενόμενα έσοδα. 

Η κυκλοφορία του έγινε στις 2 Φεβρουαρίου και τα νούμερα που έκανε μέχρι στιγμής δεν έφεραν χαμόγελα στην Warner Bros Discovery, λέγοντας δια στόματος του CFO της ότι "δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες μας" και προμήνυσε ότι αυτή η εμπορική αποτυχία θα έχει ως αποτέλεσμα μια ανώμαλη προσγείωση στα οικονομικά της σε σχέση με πέρυσι. "Φέτος, το Suicide Squad, που αποτελεί μία από τις βασικές κυκλοφορίες των βιντεοπαιχνιδιών μας το 2024, δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες μας από τη στιγμή που κυκλοφόρησε στις αρχές του τριμήνου, θέτοντας την εταιρεία παιχνιδιών μας σε μια δύσκολη σύγκριση σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή χρονιά στο α' τρίμηνο", δήλωσε ο Wiedenfels.

Για το 2023 η Warner είχε στο τσεπάκι της την ανεπανάληπτη επιτυχία του Hogwarts Legacy, το οποίο έγινε το πιο επιτυχημένο παιχνίδι σε πωλήσεις, καθώς μέχρι τον Ιανουάριο του 2024 μετράει πάνω από 24 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως

Η κατρακύλα του Suicide Squad παιχνιδιού είχε φανεί όταν δεν έπιασε καν τα νούμερα του Arkham Knight στους ταυτόχρονους παίκτες στο Steam, ενώ έφτασε σε σημείο να έχει λιγότερους από ένα παιχνίδια που κοντεύει να συμπληρώσει δεκαετία από την κυκλοφορία του. 

Το Suicide Squad: Kill the Justice League κυκλοφορεί για τα Xbox Series X|S, PC και PlayStation 5 από τις 2 Φεβρουαρίου.