Το ‘Age of Sail’ είναι μία πανέμορφη μίνι VR ταινία με την υπογραφή της Google

Που μέσα σε 12’ σας καλεί να δαμάσετε τα κύματα παρέα με έναν έμπειρο, γέρο-θαλασσόλυκο
18 Νοεμβρίου 2018 10:55
Το ‘Age of Sail’ είναι μία πανέμορφη μίνι VR ταινία με την υπογραφή της Google

Σύμφωνα και με συναφές δημοσίευμα του Engadget, η Google Spotlight Stories έθεσε σε κυκλοφορία το Age of Sail ένα μίνι φιλμ εικονικής πραγματικότητας που με φόντο το απέραντο γαλάζιο ταξιδεύει τους θεατές σε νέους ανοιχτούς ορίζοντες φαντασίας και κινηματογραφικής εμπειρίας.

Την σκηνοθεσία επιμελήθηκε ο βραβευμένος από την Ακαδημία, John Kahrs (Paperman), ο οποίος μας παρουσιάζει μία υπέροχη ιστορία με στοιχεία VR και animated μορφής και πρωταγωνιστή της έναν μοναχικό, παλιό θαλασσοπόρο τον οποίο υποδύεται εδώ ο Ian McShane.

Ο ήρωας σαλπάρει στον Ατλαντικό εν έτει 1900 και αφότου διασώζει από πνιγμό μία νεαρή γυναίκα (Cathy Ang) που έπεσε στην θάλασσα από ένα άλλο πλοίο, η άποψή του για την ζωή αρχίζει να αλλάζει προς μία πιο αισιόδοξη και ελπιδοφόρα κατεύθυνση.

Πρόκειται για το πρώτο project μικρού μήκους της Google Spotlight Stories που περιλαμβάνει διάλογο, και αναπτύσσεται σε διάρκεια μεγαλύτερη από άλλα αντίστοιχα φιλμ της, κρατώντας περίπου 12’.

Το Age of Sail ήταν η επίσημη πρόταση της εταιρείας στο φετινό Φεστιβάλ της Βενετίας, που πήρε το πράσινο φως ως φιλόδοξη μίνι animation συμμετοχή για τα Oscar. Μπορείτε να το παρακολουθήσετε παρακάτω, ενώ να τονίσουμε ότι είναι διαθέσιμο και για συσκευές iOS και Android,  όπως επίσης στο Viveport και στο Steam.