Τι είναι το Manor Lords; Το ιδιαίτερο παιχνίδι από ένα άτομο που κατέκτησε την κορυφή του Steam!

Το επόμενο PC gaming φαινόμενο;
18 Απριλίου 2024 16:57
Τι είναι το Manor Lords; Το ιδιαίτερο παιχνίδι από ένα άτομο που κατέκτησε την κορυφή του Steam!

Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με την κοινότητα του Steam, το πιο αναμενόμενο παιχνίδι απ’ όλα είναι το Manor Lords. Ναι, περισσότεροι παίκτες το έχουν στη λίστα επιθυμιών τους από το Hades II, το Hollow Knight: Silksong , το S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl, το ARK 2 και πολλές άλλες κυκλοφορίες λατρεμένων εδραιωμένων franchises.

Τι είναι, λοιπόν, το Manor Lords και γιατί έχει καταφέρει να κάνει τέτοια αίσθηση;

Η επίσημη περιγραφή του έχει ως εξής:

Το Manor Lords είναι ένα παιχνίδι στρατηγικής που σας επιτρέπει να ζήσετε τη ζωή ενός μεσαιωνικού άρχοντα. Αναπτύξτε το αρχικό σας χωριό σε μια ολοζώντανη πόλη, διαχειριστείτε τους πόρους και τις αλυσίδες παραγωγής και επεκτείνετε τα εδάφη σας μέσω κατακτήσεων.

Εμπνευσμένο από την τέχνη και την αρχιτεκτονική της Φραγκονίας του τέλους του 14ου αιώνα, το Manor Lords δίνει προτεραιότητα στην ιστορική ακρίβεια όπου είναι δυνατόν, χρησιμοποιώντας την για να επηρεάσει τόσο τους μηχανισμούς του παιχνιδιού όσο και τα γραφικά. Τα κοινά μεσαιωνικά κλισέ αποφεύγονται προς όφελος της ιστορικής ακρίβειας, προκειμένου να γίνει ο κόσμος πιο αυθεντικός, πολύχρωμος και πιστευτός.

Ήδη αυτή η περιγραφή πρέπει να ήταν αρκετή για να μπείτε στο κλίμα, αλλά το παρακάτω trailer θα σας κάνει μάλλον να καταλάβετε που οφείλεται ο ενθουσιασμός:

Το Manor Lords είναι κατά κάποιον τρόπο ένα παιχνίδι όνειρο για τους λάτρεις του μεσαιωνικού setting, αφού δεν είναι απλά ένα τυπικό strategy game. Είναι ένα παιχνίδι που συνδυάζει δύο απίστευτα σύνθετα genres. Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια city-building εμπειρία, όπως δηλαδή τα SimCity και Cities Skylines, που υπόσχεται μάλιστα πρωτόγνωνρη ελευθερία. Χωρίς να βασίζεται σε πλέγμα, το Manor Lords θα επιτρέπει στους παίκτες να τοποθετήσουν κτήρια και δρόμους με απόλυτη ελευθερία. Παράλληλα, Οι μηχανισμοί χτισίματος είναι εμπνευσμένοι από την ανάπτυξη των πραγματικών μεσαιωνικών πόλεων και χωριών, όπου οι μεγάλοι εμπορικοί δρόμοι και το τοπίο επηρέαζαν τον τρόπο με τον οποίο διαμορφώθηκαν και αναπτύχθηκαν οι οικισμοί.

Πλάι, λοιπόν, στη σύνθετη city building εμπειρία που περιλαμβάνει πολύπλοκους μηχανισμούς διαχείρισης πόρων, συνυπάρχουν και οι μεσαιωνικές μάχες τύπου Total War. Οι παίκτες θα πρέπει να εκπαιδεύσουν μαχητές και να χτίσουν τις στρατιές τους για να υπερασπιστούν τις πόλεις τους, να καταπνίξουν επαναστάσεις ή για να κατακτήσουν νέα εδάφη. Οι μάχες είναι real time με επίσης πρωτόγνωρο ρεαλισμό, αφού η κόπωση, οι καιρικές συνθήκες, ο εξοπλισμός, όλα θα μπορούν να επηρεάσουν την έκβασή τους.

Το όλο παιχνίδι ξεκίνησε από έναν developer ως project πάθους, με τεράστια έμφαση στο ρεαλισμό και στην πραγματική ιστορία και αυτόw είναι σίγουρα ένας από τους λόγους που έχει καταφέρει να τραβήξει πάνω του τα βλέμματα.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε ένα πρώιμο βίντεο παρουσίασης του gameplay που είχε δημοσιευτεί πριν τρία χρόνια και δείχνει πόσο φιλόδοξο ήταν εξ αρχής το project.

To Manor Lords αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 26 Απριλίου αποκλειστικά για τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές σε Early Access. Αξίζει να σημειωθεί πως ο τίτλος θα περιλαμβάνεται από την πρώτη μέρα και στο PC Game Pass.