Το Manor Lords γράφει ιστορία στο Steam με νέο ρεκόρ!

Επίσημα στοιχεία για την πορεία του
28 Απριλίου 2024 22:15
Το Manor Lords γράφει ιστορία στο Steam με νέο ρεκόρ!

Όπως σας ενημερώσαμε, από την πρώτη του κιόλας ημέρα στο Steam, το πολύ ιδιαίτερο παιχνίδι Manor Lords κατάφερε να σημειώσει ένα πολύ μεγάλο ρεκόρ ταυτόχρονων παικτών. Χάρη σε αυτό μπήκε απευθείας στις πρώτες θέσεις της πλατφόρμας της Valve, σύμφωνα πάντα με τα δημόσια προσβάσιμα στοιχεία.

Τώρα, την εικόνα της επιτυχίας του τίτλου ήρθε να συμπληρώσει η publishing εταιρία Hooded Horse που αποκάλυψε επίσημα στοιχεία από την πρώτη μέρα του Manor Lords στην αγορά. Συγκεκριμένα, μέσα στο 24ώρο του launch ο τίτλος πούλησε πάνω από 1 εκατομμύριο αντίτυπα, ενώ κατάφερε να αγγίξει τους 170 χιλιάδες ταυτόχρονους παίκτες. Το νούμερο αυτό είναι το μεγαλύτερο που έχει επιτευχθεί ποτέ από οποιοδήποτε παιχνίδι στο city builder είδος.

Μάλιστα, η publishing εταιρία διευκρίνισε πως πρόκειται και για ρεκόρ που δεν έχουν αγγίξει και άλλα genres, όπως τα GSG, 4Χ και Colony sim. Ναι, καλά διαβάσατε. Αυτό σημαίνει πως ξεπέρασε και ιστορικά franchises, όπως για παράδειγμα το Civilization, το οποίο είχε καταγράψει το ρεκόρ των 162 χιλιάδων ταυτόχρονων παικτών πριν 8 χρόνια.

Ακολουθεί η εν λόγω ανάρτηση:

Σε περίπτωση που δε γνωρίζετε τι ακριβώς είναι, η επίσημη περιγραφή του Manor Lords αναφέρει:

Το Manor Lords είναι ένα παιχνίδι στρατηγικής που σας επιτρέπει να ζήσετε τη ζωή ενός μεσαιωνικού άρχοντα. Αναπτύξτε το αρχικό σας χωριό σε μια ολοζώντανη πόλη, διαχειριστείτε τους πόρους και τις αλυσίδες παραγωγής και επεκτείνετε τα εδάφη σας μέσω κατακτήσεων.

Εμπνευσμένο από την τέχνη και την αρχιτεκτονική της Φραγκονίας του τέλους του 14ου αιώνα, το Manor Lords δίνει προτεραιότητα στην ιστορική ακρίβεια όπου είναι δυνατόν, χρησιμοποιώντας την για να επηρεάσει τόσο τους μηχανισμούς του παιχνιδιού όσο και τα γραφικά. Τα κοινά μεσαιωνικά κλισέ αποφεύγονται προς όφελος της ιστορικής ακρίβειας, προκειμένου να γίνει ο κόσμος πιο αυθεντικός, πολύχρωμος και πιστευτός.

Πρακτικά, το Manor Lords είναι κατά κάποιον τρόπο ένα παιχνίδι όνειρο για τους λάτρεις του μεσαιωνικού setting, αφού δεν είναι απλά ένα τυπικό strategy game. Είναι ένα παιχνίδι που συνδυάζει δύο απίστευτα σύνθετα genres. Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια city-building εμπειρία, όπως δηλαδή τα SimCity και Cities Skylines, που υπόσχεται μάλιστα πρωτόγνωνρη ελευθερία. Χωρίς να βασίζεται σε πλέγμα, το Manor Lords θα επιτρέπει στους παίκτες να τοποθετήσουν κτήρια και δρόμους με απόλυτη ελευθερία. Παράλληλα, Οι μηχανισμοί χτισίματος είναι εμπνευσμένοι από την ανάπτυξη των πραγματικών μεσαιωνικών πόλεων και χωριών, όπου οι μεγάλοι εμπορικοί δρόμοι και το τοπίο επηρέαζαν τον τρόπο με τον οποίο διαμορφώθηκαν και αναπτύχθηκαν οι οικισμοί.

Πλάι, λοιπόν, στη σύνθετη city building εμπειρία που περιλαμβάνει πολύπλοκους μηχανισμούς διαχείρισης πόρων, συνυπάρχουν και οι μεσαιωνικές μάχες τύπου Total War. Οι παίκτες θα πρέπει να εκπαιδεύσουν μαχητές και να χτίσουν τις στρατιές τους για να υπερασπιστούν τις πόλεις τους, να καταπνίξουν επαναστάσεις ή για να κατακτήσουν νέα εδάφη. Οι μάχες είναι real time με επίσης πρωτόγνωρο ρεαλισμό, αφού η κόπωση, οι καιρικές συνθήκες, ο εξοπλισμός, όλα θα μπορούν να επηρεάσουν την έκβασή τους.

Το όλο παιχνίδι ξεκίνησε από έναν developer ως project πάθους, με τεράστια έμφαση στο ρεαλισμό και στην πραγματική ιστορία και αυτός είναι σίγουρα ένας από τους λόγους που έχει καταφέρει να τραβήξει πάνω του τα βλέμματα.