Σαρώνει με το καλημέρα το Manor Lords στο Steam!

Αμέσως στις πρώτες θέσεις των charts
27 Απριλίου 2024 14:43
Σαρώνει με το καλημέρα το Manor Lords στο Steam!

Πριν κυκλοφορήσει, το Manor Lords είχε καταφέρει να γίνει με διαφορά το πιο αναμενόμενο παιχνίδι απ’ όλα στο Steam. Ναι, περισσότεροι παίκτες το είχαν στη λίστα επιθυμιών τους από το Hades II, το Hollow Knight: Silksong , το S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl, το ARK 2 και πολλές άλλες κυκλοφορίες λατρεμένων εδραιωμένων franchises. Όπως ήταν αναμενόμενο, λοιπόν, ο τίτλος έκανε ένα εξαιρετικό ντεμπούτο, προσελκύοντας δεκάδες χιλιάδες παίκτες από την πρώτη του κιόλας μέρα.

Αναλυτικότερα, το Manor Lords κατάφερε να συγκεντρώσει 159,701 ταυτόχρονα συνδεμένους παίκτες μέσα στο πρώτο του εικοσιτετράωρο στο Steam. Χάρη σε αυτόν τον τεράστιο αριθμό παικτών ήταν το 7ο δημοφιλέστερο παιχνίδι στην πλατφόρμα, πάνω από τα HELLDIVERS 2, Grand Theft Auto V, Fallout 4, Call of Duty, για την συγκεκριμένη ημέρα. Παράλληλα, το Manor Lords είναι ήδη μέσα στα 100 πιο επιτυχημένα παιχνίδια που έχουν κυκλοφορήσει ποτέ στο Steam όσον αφορά πάντα τον αριθμό των ταυτόχρονα συνδεδεμένων παικτών.

Φυσικά, η πρώτη μέρη δε λέει και πολλά, αφού πολλοί παίκτες κατεβάζουν ακόμη το παιχνίδι, ενώ άλλοι τώρα μαθαίνουν γι' αυτό. Το ντεμπούτο του ήταν σίγουρα εντυπωσιακό πάντως και περισσότερα ρεκόρ αναμένεται να επιτευχθούν μέσα στις επόμενες ημέρες, αν αναλογιστούμε πως πάνω από 3 εκατομμύρια παίκτες είχαν τον τίτλο στο wishlist τους πριν κυκλοφορήσει.

Σε περίπτωση που δε γνωρίζετε τι ακριβώς είναι, η επίσημη περιγραφή του Manor Lords αναφέρει:

Το Manor Lords είναι ένα παιχνίδι στρατηγικής που σας επιτρέπει να ζήσετε τη ζωή ενός μεσαιωνικού άρχοντα. Αναπτύξτε το αρχικό σας χωριό σε μια ολοζώντανη πόλη, διαχειριστείτε τους πόρους και τις αλυσίδες παραγωγής και επεκτείνετε τα εδάφη σας μέσω κατακτήσεων.

Εμπνευσμένο από την τέχνη και την αρχιτεκτονική της Φραγκονίας του τέλους του 14ου αιώνα, το Manor Lords δίνει προτεραιότητα στην ιστορική ακρίβεια όπου είναι δυνατόν, χρησιμοποιώντας την για να επηρεάσει τόσο τους μηχανισμούς του παιχνιδιού όσο και τα γραφικά. Τα κοινά μεσαιωνικά κλισέ αποφεύγονται προς όφελος της ιστορικής ακρίβειας, προκειμένου να γίνει ο κόσμος πιο αυθεντικός, πολύχρωμος και πιστευτός.

Πρακτικά, το Manor Lords είναι κατά κάποιον τρόπο ένα παιχνίδι όνειρο για τους λάτρεις του μεσαιωνικού setting, αφού δεν είναι απλά ένα τυπικό strategy game. Είναι ένα παιχνίδι που συνδυάζει δύο απίστευτα σύνθετα genres. Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια city-building εμπειρία, όπως δηλαδή τα SimCity και Cities Skylines, που υπόσχεται μάλιστα πρωτόγνωνρη ελευθερία. Χωρίς να βασίζεται σε πλέγμα, το Manor Lords θα επιτρέπει στους παίκτες να τοποθετήσουν κτήρια και δρόμους με απόλυτη ελευθερία. Παράλληλα, Οι μηχανισμοί χτισίματος είναι εμπνευσμένοι από την ανάπτυξη των πραγματικών μεσαιωνικών πόλεων και χωριών, όπου οι μεγάλοι εμπορικοί δρόμοι και το τοπίο επηρέαζαν τον τρόπο με τον οποίο διαμορφώθηκαν και αναπτύχθηκαν οι οικισμοί.

Πλάι, λοιπόν, στη σύνθετη city building εμπειρία που περιλαμβάνει πολύπλοκους μηχανισμούς διαχείρισης πόρων, συνυπάρχουν και οι μεσαιωνικές μάχες τύπου Total War. Οι παίκτες θα πρέπει να εκπαιδεύσουν μαχητές και να χτίσουν τις στρατιές τους για να υπερασπιστούν τις πόλεις τους, να καταπνίξουν επαναστάσεις ή για να κατακτήσουν νέα εδάφη. Οι μάχες είναι real time με επίσης πρωτόγνωρο ρεαλισμό, αφού η κόπωση, οι καιρικές συνθήκες, ο εξοπλισμός, όλα θα μπορούν να επηρεάσουν την έκβασή τους.

Το όλο παιχνίδι ξεκίνησε από έναν developer ως project πάθους, με τεράστια έμφαση στο ρεαλισμό και στην πραγματική ιστορία και αυτός είναι σίγουρα ένας από τους λόγους που έχει καταφέρει να τραβήξει πάνω του τα βλέμματα.