Το Steam κλείνει ένα παραθυράκι που άφηνε τους παίκτες να παίρνουν πίσω τα λεφτά τους

Δημιουργώντας πονοκεφάλους για πολλά στούντιο
24 Απριλίου 2024 23:01
Το Steam κλείνει ένα παραθυράκι που άφηνε τους παίκτες να παίρνουν πίσω τα λεφτά τους

Η Valve άλλαξε μόλις την πολιτική επιστροφής χρημάτων του Steam, για να κλείσει ένα παραθυράκι που εκμεταλλεύονταν προηγουμένως ορισμένοι χρήστες, ιδίως εκείνοι που είχαν προαγοράσει παιχνίδια με «Advanced Access».

Σε αντίθεση με το «Early Access», που επιτρέπει στους παίκτες να αγοράζουν και να παίζουν ημιτελείς εκδόσεις παιχνιδιών, το «Advanced Access» επιτρέπει στους πελάτες που έχουν προ-παραγγείλει παιχνίδια να αρχίσουν να παίζουν και πριν από την επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας. Προηγουμένως, η Valve δεν άρχιζε να μετράει τις επιτρεπόμενες δύο ώρες παιχνιδιού, που είναι το παράθυρο για την δυνατότητα επιστροφής χρημάτων μέχρι την επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας. Ακριβώς αυτό ήταν το παραθυράκι που επέτρεπε στους παίκτες να απολαμβάνουν ακόμη και ολόκληρο ένα παιχνίδι χάρη στην πρόωρη πρόσβαση, παίρνοντας στη συνέχεια πίσω τα χρήματά του μόλις το παιχνίδι αυτό κυκλοφορούσε.

Με ανακοίνωση που αναρτήθηκε σήμερα στο blog του Steam, η Valve τόνισε πως αντιμετώπισε αυτό το ζήτημα, ξεκαθαρίζοντας ότι ο χρόνος παιχνιδιού κατά την «Advanced Access» περίοδο πλέον θα συμπεριλαμβάνεται κανονικά στον υπολογισμό για την τυπική δυνατότητα επιστροφής χρημάτων. Αυτό σημαίνει ότι εάν ένα παιχνίδι παιχτεί για περισσότερες από δύο ώρες κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, δεν πληροί πλέον τις προϋποθέσεις για επιστροφή χρημάτων μετά την επίσημη κυκλοφορία του, ανεξάρτητα από το συνολικό χρόνο παιχνιδιού μετά την κυκλοφορία.

Η αλλαγή αυτή αποσκοπεί στην προστασία των developers, ιδίως εκείνων που δημιουργούν παιχνίδια μικρότερης διάρκειας και των ανεξάρτητων στούντιο.

Tags: