Το Molly’s Game θα ρίξει την αυλαία στο Φεστιβάλ του AFI

Το φιλμ του Aaron Sorkin αντικατέστησε το All the Money in the World
13 Νοεμβρίου 2017 23:28
Το Molly’s Game θα ρίξει την αυλαία στο Φεστιβάλ του AFI

Σύμφωνα και με σχετικό δημοσίευμα του THR, την τελετή λήξης του Φεστιβάλ του Αμερικανικού Ινστιτούτου Κινηματογράφου, θα κλείσει το Molly’s Game, ενώ αρχικά ήταν προγραμματισμένο το All the Money in the World να κλείσει την βραδιά.

Η εν λόγω αλλαγή προφανώς οφείλεται στο σεξουαλικό σκάνδαλο που αποκαλύφθηκε πρόσφατα πλήττοντας το όνομα του Kevin Spacey, αφού κατηγορήθηκε ότι στο παρελθόν προέβη σε απρεπείς συμπεριφορές έναντι συναδέλφου του και μάλιστα ανήλικου. Το Hollywood απ' ότι φαίνεται παύει να στρουθοκαμηλίζει και πλέον επιλέγει να δώσει την πρέπουσα σημασία σε τόσο κομβικής σημασίας θέματα τα οποία μέχρι πρότινος αποφεύγονταν επιμελώς να θιχτούν. Να σημειωθεί ότι ο πρωταγωνιστής του House of Cards έχει απομακρυνθεί ήδη από το cast τόσο του συγκεκριμένου σόου, όσο και της ταινίας All the Money in the World όπου και αντικαταστάθηκε από τον Christopher Plummer.

Στην εκδήλωση που θα λάβει χώρα στις 16 Νοεμβρίου του 2017,  με αφορμή την ολοκλήρωση του Φεστιβάλ του AFI, θα δώσουν το παρόν οι συντελεστές της κινηματογραφικής βιογραφίας της Molly Bloom, την οποία υποδύεται η Jessica Chastain.

Η επικεφαλής της διεύθυνσης προγράμματος του AFI Fest, Jacqueline Lyanga, επεσήμανε χαρακτηριστικά για την εν λόγω απόφαση:

“Ο Aaron Sorkin είναι ένας Αμερικανός μετρ και είμαστε υπερήφανοι να δίνουμε την σωστή προβολή στο σκηνοθετικό του ντεμπούτο, Molly’s Game, στο κλείσιμο της βραδιάς του AFI. Καθώς ο Sorkin μπαίνει στο επόμενο κεφάλαιο της καριέρας του, στα ταλέντα του ταιριάζει η σημερινή αφιέρωση αφού φέρνει το χάρισμά του να κατασκευάζει συναρπαστικές αφηγήσεις και σύνθετους χαρακτήρες όσον αφορά την ιστορία της Molly Bloom”.