Η εξέλιξη των ακροβατικών στον κινηματογράφο

Με τον κασκαντέρ Damien Walters
29 Νοεμβρίου 2016 08:41
Η εξέλιξη των ακροβατικών στον κινηματογράφο

Ο Βρετανός κασκαντέρ Damien Walters έχει συμμετάσχει σε ταινίες όπως το Kick-Ass, Captain America: The First Avenger, Kingsman: The Secret Service, ακόμα και στο επερχόμενο Assassin’s Creed. Σε συνεργασία με τη Honda και το κανάλι All4, έδωσε στη δημοσιότητα ένα video στο οποίο αποτυπώνει την εξέλιξη των ακροβατικών στην ιστορία του κινηματογράφου. Τρέχοντας σε ένα διάδρομο και με τη βοήθεια προβολών στους τοίχους, μας μεταφέρει στα σκηνικά διάφορων ταινιών που άφησαν το σημάδι τους στα ακροβατικά, στις σκηνές μάχης και στα εφέ, όπως το Matrix, οι 300 και πολλές ακόμα.

Οι κασκαντέρ πολλές φορές είναι οι κρυφοί ήρωες των ταινιών, που χωρίς αυτούς καμία ταινία δράσης δε θα ήταν εφικτή. Ακόμα όμως δεν υπάρχει κατηγορία βράβευσης στα Oscars ή στα Golden Globes. Ο επαγγελματίας κασκαντέρ Conrad Palmisano είχε δηλώσει:

Παίρνουμε μια σελίδα κειμένου και της δίνουμε ζωή. Οι άνθρωποι αγαπούν τη δράση, γι’αυτό πάνε να δουν ταινίες. Χωρίς παρεξήγηση, αλλά ποιος πάει στις ταινίες για να δει το στυλ των μαλλιών;

Tags: