Η Warner Bros. απαντά επιτέλους για το μπάχαλο με το LOTR: The Hunt For Gollum και την fan-made ταινία

Προσπαθεί να συμμαζέψει την ζημιά στο επικοινωνιακό κομμάτι
11 Μαΐου 2024 19:01
Η Warner Bros. απαντά επιτέλους για το μπάχαλο με το LOTR: The Hunt For Gollum και την fan-made ταινία

To μπάχαλο με την ανακοίνωση της νέας ταινίας του Άρχοντα του Δαχτυλιδιών αλλά και της fan-made ταινίας που υπήρχε εδώ και δεκαετίες προσπαθεί να συμμαζέψει η Warner Bros. μιας και το ζήτημα είχε ξεσπάσει σα φωτιά στην κοινότητα των fans του LOTR και του έπους του Τόλκιν. Αρκετοί άλλωστε ήταν αυτοί που εξέλαβαν την ανακοίνωση της ταινίας "The Lord of the Rings: The Hunt For Gollum" σαν.. φάρσα μιας και φάνηκε να μην πείθονται από τα όσα υπόσχεται ο τίτλος. 

Για όσους δεν γνωρίζουν, να αναφέρουμε ότι υπάρχει από το 2009 μια ταινία που έφτιαξαν μερικοί παθιασμένοι fans με τίτλο "The Hunt For Gollum". Αυτό το fan made "διαμαντάκι" διάρκειας 40 λεπτών υπήρχε στο YouTube εδώ και 15 ολόκληρα χρόνια έχοντας μαζέψει πάνω από 13.6 εκατομμύρια προβολές και διθυραμβικά σχόλια για μια ανεξάρτητη παραγωγή που ζωντανεύει χωρίς χολιγουντιανό budget αυτή την ιστορία του Τόλκιν. Όμως αμέσως μετά την επίσημη ανακοίνωση ότι η πρώτη από τις τρεις νέες ταινίες του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών", θα φέρει τον τίτλο "Lord of the Rings: The Hunt for Gollum", η ομώνυμη fan-made κατέβηκε από το YouTube λόγω παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων. 

Τελικά λιγότερο από 24 ώρες μετά η ταινία επέστρεψε στο YouTube και είναι διαθέσιμη για να την δείτε παρακάτω, ωστόσο δε δόθηκε καμία εξήγηση για αυτό το συμβάν από πλευράς της κολοσσιαίας εταιρίας παραγωγής...μέχρι τώρα. 

Η Warner Bros. θέλωντας να μαζέψει τη ζημιά που έγινε στο επικοινωνιακό κομμάτι βγήκε επίσημα και σχολίασε το συμβάν με την fan-made ταινία του Lord of the Rings, της οποία η ιστορία πρακτικά είναι και αυτή που θα ξετυλίξει η χολιγουντιανή παραγωγή. Σε δήλωση εκπροσώπου της WB στο THR ειπώθηκε πως η αίτηση για copyright strike στο Hunt for Gollum έγινε "κατά λάθος". Η λακωνική δήλωση της Warner Bros δείχνει πως θέλει να ξεμπερδεύει με αυτό το λάθος από πλευράς της γρήγορα και να ξεχαστεί, ώστε να μην αμαυρωθεί στην συνείδηση των fans ο ερχομός της πρώτης νέας ταινίας του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών εδώ και μια δεκαετία. 

Σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε ότι η ταινία Lord of the Rings: The Hunt For Gollum θα είναι σε σκηνοθεσία Andy Serkis, ενώ ο ίδιος θα επιστρέψει σε πρωταγωνιστικό ρόλο υποδυώμενος ξανά τον Gollum. Βέβαια, ο υπότιτλος αυτός είναι προσωρινός και ενδέχεται να αλλάξει. Επίσης, το θετικό στοιχείο αυτής της προσπάθειας αναβίωσης του LOTR στο κινηματογραφικό μέτωπο είναι πως ο δημιουργός της οσκαρικής πρώτης τριλογίας αλλά και της Hobbit τριλογίας, ο Peter Jackson θα τις επιβλέπει ως εκτελεστικός παραγωγός, μαζί με τους Fran Walsh και Philippa Boyens. 

Το Lord of the Rings: The Hunt For Gollum θα βγει στις αίθουσες εντός του 2026.