Αλαλούμ με τη νέα ταινία του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών γιατί... ήδη υπήρχε!

Πλήγμα η ανακοίνωση του νέου LOTR δια χειρός Andy Serkis για το fan-made “Hunt for Gollum“
10 Μαΐου 2024 20:18
Αλαλούμ με τη νέα ταινία του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών γιατί... ήδη υπήρχε!

Σεισμό προκάλεσε στην ποπ κουλτούρα η επίσημη ανακοίνωση της νέας ταινίας του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών από την Warner Bros. με τίτλο "Lord of the Rings: The Hunt for Gollum", η οποία θα βγει στους κινηματογράφους το 2026 με τον Andy Serkis σε ρόλο πρωταγωνιστή (Γκόλουμ) και σκηνοθέτη και τον Peter Jackson στην επίβλεψη της παραγωγής. Πρόκειται για την πρώτη από τις τρεις νέες ταινίες που παράγγειλε η Warner από το σύμπαν του Τόλκιν.

Μέσα στις ποικίλες αντιδράσεις όμως που εξέλαβε η περήφανη ανακοίνωση της Warner Bros. για την επέκταση του κινηματογραφικού σύμπαντος του LOTR, φαίνεται πως η κολοσσιαία εταιρία παραγωγής δεν πρόσεξε ότι... ήδη υπήρχε η ταινία που μόλις είχε ανακοινώσει. 

Πράγματι, το "Lord of the Rings: The Hunt For Gollum" υπήρχε εδώ και πάνω από 15 χρόνια ως μια fan-made ταινία διάρκειας 40 λεπτών στο YouTube, που με πολύ μεράκι έφτιαξε ένας μικρός στρατός φανατικών του έπους του Τόλκιν, με τη συνδρομή ανεξάρτητων καλλιτεχνών και δημιουργών. Μέσα σε αυτά τα περίπου 15 χρόνια της ύπαρξής της fan made ταινίας "The Hunt For Gollum" κατάφερε να αποσπάσει πάνω από 13.6 εκατομμύρια προβολές και θετικά σχόλια από όσους την παρακολούθησαν.

Ωστόσο φαίνεται ότι η εταιρική απληστία της Warner Bros. και των πνευματικών δικαιωμάτων είχε αποτέλεσμα να "ρίξουν" την ταινία για αυτόν ακριβώς τον λόγο, ενώ τόσα χρόνια δεν είχε δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα. Το copyright strike έπεσε σαν πέλεκυς στην fan-made ταινία με αποτέλεσμα για πρώτη φορά από το 2009 όπου ανέβηκε να μην ήταν διαθέσιμη. Όποιος πατούσε πάνω στο βίντεο τον καλωσόριζε το κλασικό μήνυμα του YouTube, "Το παρόν βίντεο περιέχει περιεχόμενο από την Warner Bros. Entertainment, η οποία το έχει μπλοκάρει για λόγους πνευματικών δικαιωμάτων". 

Όπως αντιλαμβάνεστε αυτό προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις από την παθιασμένη κοινότητα του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών τόσο στο Reddit όσο και στα X, Facebook και Instagram. "Είναι ποταπό αυτό που έκανε. Αυτοί οι άπληστοι μπ@@ταρδοι δεν κρατιούνται και θέλουν και το τελευταίο ευρώ, σαν τον Smaug" έγραψε για παράδειγμα ένας χρήστης στο Reddit. 

H ανατροπή με το fan made φιλμ

Τις τελευταίες ώρες υπήρξε όμως μια ανατροπή που έγινε χωρίς καμία προειδοποίηση. Τελικά φαίνεται πως το fan made "The Lord of the Rings: The Hunt for Gollum" είναι και πάλι διαθέσιμο παρά το copyright strike που έριξε η Warner Bros. μια μέρα μετά την ανακοίνωση της δικής της ομώνυμης κινηματογραφικής ταινίας. 

Η ταινία που επί 15 χρόνια συνυπήρχε στο YouTube όπως εκατοντάδες άλλες τέτοιου βεληνεκούς παρέμεινε κατεβασμένη για λιγότερο από ένα 24ωρο και η επιστροφή της στο YouTube έγινε χωρίς καμία περαιτέρω προειδοποίηση, ενώ ούτε υπάρχει κάποια σχετική ανακοίνωση ακόμη από πλευράς Warner για να διελευκάνει την υπόθεση. 

Προς το παρόν λοιπόν, μπορείτε να παρακολουθήσετε την fan made βερσιόν του "The Hunt for Gollum" πριν την χολιγουντιανή ομώνυμη blockbuster ταινία, που λογικά θα διηγηθεί με παρόμοιο τρόπο τα γεγονότα.