“Οι σειρές έχουν διαφθείρει τις ταινίες“ είπε ο σπουδαίος Denis Villeneuve των Dune

Η δήλωση του οσκαρικού σκηνοθέτη για την κατάσταση του Χόλιγουντ που θα συζητηθεί
27 Φεβρουαρίου 2024 09:39
“Οι σειρές έχουν διαφθείρει τις ταινίες“ είπε ο σπουδαίος Denis Villeneuve των Dune

Σε μια δήλωση που θα συζητηθεί προχώρησε ο Denis Villeneuve, σκηνοθέτης των ταινιών Dune, "Arrival" και "Prisoners", για την κατάσταση του σινεμά, των τηλεοπτικών σειρών και του Χόλιγουντ γενικότερα. Αυτόν τον καιρό o Καναδός σκηνοθέτης προωθεί την νέα του ταινία "Dune: Part 2", η οποία μέχρι στιγμής έχει λάβει στην συντριπτική της πλειοψηφία διθυραμβικές κριτικές και βαθμολογίες που αγγίζουν το απόλυτο "10άρι". 

Σε μία συνέντευξή του στους The Times, ο Βιλνέβ σχολίασε με τον δικό του τρόπο, τι του αρέσει στις ταινίες του, αποκαλύπτοντας ότι σιχαίνεται τους διαλόγους, αλλά και το γεγονός ότι το σινεμά και οι ταινίες έχουν διαφθαρεί από τις σειρές. "Για να είμαι ειλικρινής σιχαίνομαι τους διαλόγους. Ο διάλογος είναι για το θέατρο και την τηλεόραση", είπε ο Villeneuve και συνέχισε:  

Δεν θυμάμαι ταινίες επειδή υπάρχει μια καλή ατάκα, θυμάμαι ταινίες επειδή υπάρχει μια δυνατή εικόνα. Δεν με ενδιαφέρουν καθόλου οι διάλογοι. Η καθαρή εικόνα και ο ήχος, αυτή είναι η δύναμη του κινηματογράφου, αλλά είναι κάτι που δεν είναι προφανές όταν βλέπεις τις ταινίες του σήμερα. Οι ταινίες έχουν αλλοιωθεί από την τηλεόραση. Σε έναν τέλειο κόσμο, θα έφτιαχνα μια συναρπαστική ταινία που δεν θα έμοιαζε με πείραμα, χωρίς όμως να έχει ούτε μια λέξη. Ο κόσμος θα έφευγε από τον κινηματογράφο και θα έλεγε: "Περίμενε, δεν υπήρξε κανένας διάλογος;". Αλλά δεν θα αισθάνονταν την έλλειψη" - Denis Villeneuve

Με την πρεμιέρα του να απέχει μόλις δύο 24ωρα από τις ελληνικές αίθουσες το Dune Part 2 αποτελεί -αυτή τη στιγμή- την κορυφαία σε βαθμολογίες ταινία στην ιστορία, βάσει του IMDb, αλλά και του Rotten Tomatoes. 

Η σύνοψη του Dune 2 αναφέρει τα εξής: "Το Dune: Μέρος Δεύτερο εξερευνεί το συναρπαστικό ταξίδι του Πολ Ατρείδη, τη στιγμή που βρίσκεται ξανά με την Τσάνι και τους Φρέμεν, και ενώ πολεμά για να πάρει εκδίκηση από όσους συνωμότησαν για να καταστρέψουν την οικογένειά του. Διχασμένος - καθώς πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στον έρωτα της ζωής του και το πεπρωμένο του ορατού σύμπαντος - ο Πολ θα αποτολμήσει να αλλάξει ένα φρικτό μέλλον που μόνο ο ίδιος μπορεί να προβλέψει."

Οι κεντρικοί ηθοποιοί στο επερχόμενο sequel είναι οι Timothée Chalamet ως Paul Atreides, Zendaya ως Chani, Stellan Skarsgård ως The Baron, Dave Bautista ως Beast Rabban, Rebecca Ferguson ως Lady Jessica, Josh Brolin ως Gurney Halleck, Léa Seydoux ως Lady Margot, Christopher Walken ως Emperor Shaddam IV, Austin Butler ως Feyd-Rautha και Florence Pugh ως Princess Irulan.

Το Dune: Part 2 θα κάνει πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες αίθουσες στις 29 Φεβρουαρίου του 2024.