Oscars: Δείτε την επική αντίδραση των συντελεστών του Godzilla Minus One για την υποψηφιότητά τους

Το γιόρτασαν με την ψυχή τους
25 Ιανουαρίου 2024 21:08
Oscars: Δείτε την επική αντίδραση των συντελεστών του Godzilla Minus One για την υποψηφιότητά τους

To Godzilla Minus One αναμφίβολα είναι η blockbuster έκπληξη της χρονιάς, χωρίς καν να έχει χολιγουντιανού επιπέδου budget ούτε και καταγωγή μιας και είναι μια εξ ολοκλήρου ιαπωνική παραγωγή. Έχοντας κάνει μια εξαιρετική πορεία για το μέγεθός της, καθώς πρόσφατα ξεπέρασε το φράγμα των $100 εκατομμυρίων δολαρίων σε εισπράξεις παγκοσμίως, έβαλε ένα ακόμη κατόρθωμα στη φαρέτρα του.

Κατάφερε να γίνει η πρώτη ιαπωνική ταινία που είναι υποψήφια για Όσκαρ Καλύτερων Ειδικών Εφέ, τοποθετώντας την ανάμεσα σε ταινίες-μεγαθήρια του Χόλιγουντ, όπως το Guardians of the Galaxy Vol. 2 (κόστους $250 εκατομμυρίων) και του Mission: Impossible Dead Reckoning Part One (κόστους $290 εκατομμυρίων). 

Η ομάδα παραγωγής της Toho, ο σκηνοθέτης της Takashi Yamazaki και οι υπόλοιποι συντελεστές συγκεντρώθηκαν σε μια αίθουσα για να δουν ζωντανά την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων των Oscars 2024 που έγινε την περασμένη Τρίτη. Ένας εξ αυτών κατέγραψε ζωντανά τη στιγμή όπου ακούστηκε ο τίτλος "Godzilla Minus One" με τους έξαλλους πανηγυρισμούς, τις αγκαλιές και τα κομφετί να κατακλύζουν την αίθουσα. 

Η αντίδρασή τους έγινε viral στα social media όπως θα δείτε στο βίντεο παρακάτω: 

Σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε πόσο αξιοθαύμαστο είναι το επίτευγμα της ομάδας της Toho και των υπεύθυνων για τα ειδικά εφέ μιας και το συνολικό κόστος της ταινίας υπολογίζεται ότι δεν ξεπέρασε τα $15 εκατομμύρια δολάρια. Ναι καλά διαβάσατε, με μόλις το 1/20 του budget των ταινιών της Marvel, οι Ιάπωνες έφτιαξαν αυτό το καταπληκτικό kaiju/monster movie υπερθέαμα. Το ακόμη πιο εντυπωσιακό fact όμως είναι πως η ομάδα των VFX του Godzilla Minus One αποτελούνταν από μόλις 35 άτομα

Όλες τις υποψηφιότητες για την 96η Τελετή Απονομής των Όσκαρ θα βρείτε πατώντας εδώ. Τα Oscars 2024 θα μεταδοθούν ζωντανά την Κυριακή 10 Μαρτίου (ξημερώματα Δευτέρας στην Ελλάδα στις 02:00).