Furiosa: Το prequel του Mad Max αποκαλύπτεται με ένα πρώτο trailer και βγάζει ξανά φωτιές!

Πέρασαν 8 χρόνια από το Mad Max Fury Road και ο George Miller επιστρέφει με πολλά κέφια
01 Δεκεμβρίου 2023 08:41
Furiosa: Το prequel του Mad Max αποκαλύπτεται με ένα πρώτο trailer και βγάζει ξανά φωτιές!

Πέρασαν 8 χρόνια από τότε που το Mad Max: Fury Road σάρωσε τα Όσκαρ και διέλυσε τα ταμεία και τους εγκεφάλους των θεατών που το παρακολουθούσαν με την ανεπανάληπτη δράση και σκηνοθεσία του. Επιτέλους, όμως τώρα παίρνουμε μια πρώτη χορταστική ματιά στην ταινία "Furiosa" που εδώ και καιρό ξέραμε έρχεται, καθώς κυκλοφόρησε το πρώτο trailer εν μέσω της βραζιλιάνικης Comic-Con, τη CCXP 2023. 

Και το πρώτο trailer πραγματικά δείχνει πώς ο σκηνοθέτης George Miller έχει ακόμη πολλά κέφια και επιστρέφει με ένα prequel πολλών... οκτανίων που φτύνει φωτιές! Στο επίκεντρο είναι η "οδύσσεια"  της νεαρής Furiosa, όπως την χαρακτηρίζει το trailer, που την υποδύεται η Anya Taylor-Joy του "The Menu" και των σειρών "Queen's Gambit" και "Peaky Blinders", ενώ στην πρωτότυπη ταινία την υποδυόταν η Charlize Theron. 

Μαζί της για αυτή την μετά-αποκαλυπτική, τσιτωμένη και γεμάτη κινηματογραφικό νεύρο, οδύσσεια συμπρωταγωνιστούν οι Chris Hemsworth, Tom Burke και Alyla Browne. Το σενάριο του "Furiosa: A Mad Max Saga" όπως τιτλοφορείται επίσημα, υπογράφει ο Miller μαζί με τον Nico Lathouris. 

Δείτε το trailer του Furiosa: A Mad Max Saga

"Ήμουν σε έναν άλλον πλανήτη τους τελευταίους επτά μήνες. Νομίζω ότι πρέπει να καθίσω και να χωνέψω τα όσα έγιναν εκεί τους τελευταίες αυτούς μήνες" είπε η Taylor-Joy τον Νοέμβριο του 2022 όταν ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα του prequel φιλμ του Mad Max. 

 Τα γεγονότα του Furiosa λαμβάνουν χώρα 45 χρόνια μετά την κατάρρευση του πολιτισμού και θα διηγηθούν "μια ιστορία θάρρους, επιβίωσης και απίστευτης ελπίδας", όπως είπε η Taylor-Joy στο πάνελ του CCXP, όπου βρέθηκε μαζί με το cast και τον Miller.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Miller φέρνει πολλά από τα πρόσωπα του Fury Road που ήταν πίσω από τις κάμερες για αυτό το prequel, όπως τον συνθέτη Tom Holkenborg (aka Junkie XL), τον Colin Gibson (production designer), την μοντέρ Margert Sixel, τον ηχολήπτη Ben Osmo, τη σχεδιάστρια κοστουμιών Jenny Beavan και τη μακιγιέρ Lesley Vanderwalt, ο καθένας από τους οποίους κέρδισε από ένα Όσκαρ για τη δουλειά του στο "Mad Max: Fury Road". Τη φωτογραφία αυτή τη φορά αναλαμβάνει ο Simon Duggan ("Hacksaw Ridge","The Great Gatsby"), με colorist τον Eric Whipp, sound designer τον Eliot Knapman και υπεύθυνο εφέ τον Andrew Jackson. 

Η επίσημη σύνοψη αναφέρει: 

"Καθώς ο κόσμος κατέρρεε, η νεαρή Furiosa αρπάζεται από τον Green Place of Many Mothers και πέφτει στα χέρια μιας μεγάλης ορδής μηχανόβιων με επικεφαλής τον Warlord Dementus. Σαρώνοντας την Έρημη Χώρα, συναντούν την Ακρόπολη στην οποία προεδρεύει ο Immortan Joe. Ενώ οι δύο τύραννοι πολεμούν για την κυριαρχία, η Furiosa πρέπει να επιβιώσει από πολλές δοκιμασίες καθώς συγκεντρώνει τα μέσα για να βρει τρόπο για να επιστρέψει στην πατρίδα της."

Για την ιστορία, αυτή είναι η 5η κατά σειρά ταινία στο σύμπαν του Mad Max. Κυκλοφόρησε πρώτα μια τριλογία με πρωταγωνιστή τον Mel Gibson, ξεκινώντας με το "Mad Max" του 1979, έπειτα το "Mad Max: Road Warrior" του 1981 και το "Mad Max: Beyond Thunderdome" του 1985. Πολλές δεκαετίες μετά και συγκεκριμένα το 2015, ο Tom Hardy υποδύθηκε τον Max Rockatansky απέναντι στη Furiosa της Theron στο "Mad Max: Fury Road", στην ταινία που στα Oscars του 2016 κέρδισε έξι χρυσά αγαλματίδια και το μεγάλο βραβείο της Καλύτερης Ταινίας. 

Το Furiosa: A Mad Max Saga θα βγει στις αίθουσες στις 22 Μαίου του 2024