Μια σκηνή στο “Furiosa: A Mad Max Saga“ θα ξετρελάνει τους πάντες και χρειάστηκε 78 μέρες γυρισμάτων!

Όλα όσα αποκάλυψε ο σκηνοθέτης George Miller για αυτή τη σκηνή
20 Απριλίου 2024 21:14
Μια σκηνή στο “Furiosa: A Mad Max Saga“ θα ξετρελάνει τους πάντες και χρειάστηκε 78 μέρες γυρισμάτων!

Η prequel ταινία του Mad Max δια χειρός George Miller φαίνεται να θέλει να ξεπεράσει την προηγούμενη οσκαρική ταινία δράσης, η οποία συγκαταλλέγεται ως μια από τις καλύτερες ταινίες δράσης όλων των εποχών. 

Το Furiosa: A Mad Max Saga -όπως τιτλοφορείται- θα κάνει πρεμιέρα στα τέλη Μαίου και ο σκηνοθέτης της ταινίας, George Miller αποκάλυψε πως ούτε λίγο ούτε πολύ ξεπέρασαν τους εαυτούς τους για χάρη μιας και μόνο σκηνής. Αν νομίζατε ότι Furiosa δε θα έχει σκηνές δράσης που θα κόβουν την ανάσα και θα ανεβάζουν κατακόρυφα την αδρεναλίνη, τότε προετοιμαστείτε κατάλληλα. 

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο παραγωγός της ταινίας Doug Mitchell και συχνός συνεργάτης του Μίλερ στο Total Film Magazine, το Furiosa περιέχει μια ολόκληρη και αδιάκοπη σκηνή 15 λεπτών, η οποία πήρε 78 ημέρες για να γυριστεί! Για χάρη αυτής της σκηνής απασχολήθηκαν πάνω από 200 κομπάρσοι και κασκαντέρ καθημερινά.

78 ολόκληρες ημέρες! Πάρτε μια βαθιά ανάσα και αναλογιστείτε ότι σε αυτό το διάστημα παίρνουν να γυριστούν ολόκληρες blockbuster ταινίες ή πολλές μικρότερης κλίμακας. Μάλιστα αυτή η σεκανς είχε λάβει κωδική ονομασία από την παραγωγή ως "Stairway to Nowhere". 

"Ο Τζορτζ και εγώ κάναμε αυτές τις μεγάλες συζητήσεις για το γιατί η συγκεκριμένη σκηνή ήταν τόσο μεγάλη", δήλωσε η πρωταγωνίστρια Anya Taylor-Joy στο περιοδικό. "Επειδή βλέπεις μια συσσώρευση δεξιοτήτων κατά τη διάρκεια μιας μάχης, και αυτό είναι πολύ σημαντικό για να καταλάβουμε πόσο πολυμήχανη είναι η Furiosa, αλλά και την πυγμή της. Είναι η μεγαλύτερη σεκάνς που έχει γυρίσει ποτέ κανείς μας. Την ημέρα που τελειώσαμε, όλοι έλαβαν ένα κρασί 'Stairway to Nowhere'!".

Απέναντί στην Anya Taylor-Joy ως Furiosa παίζει o Chris Hemsworth στο ρόλο του Demetrius, τον μεγάλο κακό του prequel. Μαζί της για αυτή την μετά-αποκαλυπτική, τσιτωμένη και γεμάτη κινηματογραφικό νεύρο, οδύσσεια συμπρωταγωνιστούν οι Tom BurkeLachy Hulme (Immortan Joe) και Alyla Browne. Το σενάριο του "Furiosa: A Mad Max Saga" όπως τιτλοφορείται επίσημα, υπογράφει ο Miller μαζί με τον Nico Lathouris. 

Τα γεγονότα του Furiosa λαμβάνουν χώρα 45 χρόνια μετά την κατάρρευση του πολιτισμού και θα διηγηθούν "μια ιστορία θάρρους, επιβίωσης και απίστευτης ελπίδας", όπως είπε η Taylor-Joy στο πάνελ του CCXP, όπου βρέθηκε μαζί με το cast και τον Miller.

Η επίσημη σύνοψη αναφέρει:  "Καθώς ο κόσμος κατέρρεε, η νεαρή Furiosa αρπάζεται από τον Green Place of Many Mothers και πέφτει στα χέρια μιας μεγάλης ορδής μηχανόβιων με επικεφαλής τον Warlord Dementus. Σαρώνοντας την Έρημη Χώρα, συναντούν την Ακρόπολη στην οποία προεδρεύει ο Immortan Joe. Ενώ οι δύο τύραννοι πολεμούν για την κυριαρχία, η Furiosa πρέπει να επιβιώσει από πολλές δοκιμασίες καθώς συγκεντρώνει τα μέσα για να βρει τρόπο για να επιστρέψει στην πατρίδα της."

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Miller φέρνει πολλά από τα πρόσωπα του Fury Road που ήταν πίσω από τις κάμερες για αυτό το prequel, όπως τον συνθέτη Tom Holkenborg (aka Junkie XL), τον Colin Gibson (production designer), την μοντέρ Margert Sixel, τον ηχολήπτη Ben Osmo, τη σχεδιάστρια κοστουμιών Jenny Beavan και τη μακιγιέρ Lesley Vanderwalt, ο καθένας από τους οποίους κέρδισε από ένα Όσκαρ για τη δουλειά του στο "Mad Max: Fury Road". Τη φωτογραφία αυτή τη φορά αναλαμβάνει ο Simon Duggan ("Hacksaw Ridge","The Great Gatsby"), με colorist τον Eric Whipp, sound designer τον Eliot Knapman και υπεύθυνο εφέ τον Andrew Jackson. 

Το Furiosa: A Mad Max Saga θα βγει στις αίθουσες στις 22 Μαίου του 2024