Οι 40 πιο αναμενόμενες ταινίες του 2024

Βουτιά στις πιο καυτές ταινίες που θα μας απασχολήσουν τη νέα χρονιά
15 Ιανουαρίου 2024 19:34
Οι 40 πιο αναμενόμενες ταινίες του 2024

Μετά από μια συναρπαστική κινηματογραφική χρονιά που σημαδεύτηκε από το πρωτοφανές σαρωτικό εμπορικό φαινόμενο του "Barbenheimer" αλλά κατάφερε έστω και στην εκπνοή της να μας χαρίσει και μερικές αληθινά σπουδαίες arthouse ταινίες που θα θυμόμαστε για καιρό, το 2024 καταφθάνει κι αυτό με έναν πλούσιο κατάλογο.

Τα sequels έχουν και φέτος την τιμητική τους, καθώς πάρα πολλά γνωστά franchise θα μας συστήσουν μέσα στη χρονιά τις νέες προσθήκες τους, δεν λείπουν όμως και οι πρωτότυπες απόπειρες. Εμείς, ξεχωρίσαμε ήδη σαράντα ταινίες και σας τις παρουσιάζουμε με σειρά αναμενόμενης ημερομηνίας προβολής.


Dream Scenario (Ιανουάριος)

Μια κωμωδία φαντασίας σε σκηνοθεσία του Νορβηγού Kristoffer Borgli και με τη σφραγίδα της Α24 και των παραγωγών Ari Aster και Lars Knudsen. Πρωταγωνιστής είναι ο Nicolas Cage και αυτή, όπως φημολογείται, είναι μια από τις καλύτερες ερμηνείες της καριέρας του. Στο υπόλοιπο cast συναντάμε τους Julianne Nicholson, Michael Cera, Tim Meadows κ.α.

Στη ζωή του Paul Matthews, ενός βαρετού ακαδημαϊκού και οικογενειάρχη, ανατρέπονται τα πάντα καθώς εκατομμύρια άγνωστοι αρχίζουν ξαφνικά να τον βλέπουν στα όνειρά τους. Όταν όμως αυτές οι νυχτερινές επισκέψεις πάρουν εφιαλτική τροπή, ο Paul αναγκάζεται να πάρει δραστικά μέτρα για να αντιμετωπίσει την αναπάντεχη φήμη του.

The Holdovers (Ιανουάριος)

Πρόκειται για την 8η ταινία του βραβευμένου με δύο Όσκαρ, Ελληνικής καταγωγής  δημιουργού, Alexander Payne. Τον πρωταγωνιστικό ρόλο αναλαμβάνει και πάλι ο Paul Giamatti,  που είχε συνεργαστεί ξανά στο ”Sideways” (2004) με το δημοφιλή σκηνοθέτη και που αυτή τη φορά διεκδικεί δυνατά σύμφωνα με τις προβλέψεις το Όσκαρ Ανδρικής Ερμηνείας. Μαζί του οι Dominic Sessa, Da ‘Vine Joy Randolph κ.α.

Η ταινία αφηγείται την ιστορία ενός γκρινιάρη καθηγητή ο οποίος αναγκάζεται να παραμείνει στο πανεπιστήμιο κατά τη διάρκεια των χριστουγεννιάτικων διακοπών για να προσέχει μια μικρή ομάδα μαθητών που δεν μπορούν να πάνε στις οικογένειές τους. Έτσι, θα δημιουργήσει έναν απίθανο δεσμό με έναν ευφυή φασαριόζο μαθητή και τη μαγείρισσα του σχολείου, η οποία μόλις έχει χάσει το γιο της στο Βιετνάμ.

Ferrari (Ιανουάριος)

Η ταινία φέρει την υπογραφή του Michael Mann και αφορά τη ζωή του Enzo Ferrari, του πρώην οδηγού ταχύτητας ο οποίος δημιούργησε μια από τις διασημότερες μάρκες αυτοκινήτων στην ιστορία. Με την εταιρεία του να είναι στα πρόθυρα της πτώχευσης και το γάμο του να βιώνει την τραυματική απώλεια του ενός γιου, ο Ferrari εναποθέτει την ελπίδα για τη σωτηρία τους σε έναν αγώνα δρόμου 1000 μιλίων στην Ιταλία, τον εμβληματικό Mille Miglia.

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους βρίσκεται ο Adam Driver και η Penelope Cruz που υποδύεται τη σύζυγό του. Στο υπόλοιπο cast συναντάμε τους  Shailene Woodley, Sarah Gadon, Gabriel Leone κ.α.  

One Life (Ιανουάριος)

Το “One Life” του βραβευμένου σκηνοθέτη James Hawes βασίζεται στην αληθινή ιστορία του Nicholas Winton, ενός νεαρού χρηματιστή που έσωσε εκατοντάδες παιδιά από τα χέρια των Ναζί λίγο πριν τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η επίσημη σύνοψη της ταινίας αναφέρει ότι ο Winton επισκέφτηκε την Πράγα τον Δεκέμβριο του 1938 και συνάντησε οικογένειες που είχαν εγκαταλείψει τη Γερμανία και την Αυστρία, ζώντας με ελάχιστο φαγητό και υπό την απειλή της ναζιστικής εισβολής. Αμέσως κατάλαβε ότι ήταν ένας αγώνας με το χρόνο. Πόσα παιδιά θα μπορούσε να σώσει αυτός και η ομάδα του πριν κλείσουν τα σύνορα;

Τον Winton υποδύεται ο Οσκαρικός Anthony Hopkins και σε νεότερη ηλικία ο Johnny Flynn.

Dune: Part 2 (Φεβρουάριος)

Μετά το “Dune” (2021) που κέρδισε 6 χρυσά αγαλματίδια, ο σκηνοθέτης Denis Villeneuve, ο οποίος έγραψε το σενάριο μαζί με τον Jon Spaihts, διευκρινίζει ότι θεωρεί τη συνέχεια της ταινίας περισσότερο ως επέκταση και οχι ως sequel.

Το Part 2 συνεχίζει χρονικά από το τέλος του “Dune”, όπου επιστρέφουμε στο μυθικό ταξίδι του Paul Atreides (Timothee Chalamet), καθώς ενώνεται με την Chani (Zendaya) και τους Fremen, ενώ βρίσκεται σε ένα μονοπάτι εκδίκησης ενάντια στους συνωμότες που κατέστρεψαν την οικογένειά του. Μαζί τους οι Stellan Skarsgard, Dave Bautista, Javier Bardem, Josh Brolin και Rebecca Ferguson που επιστρέφουν, ενώ στο cast προστίθενται οι Florence Pugh, Lea Seydoux και Austin Butler.

Madame Web (Φεβρουάριος)

Πρόκειται για ένα καινούργιο κεφάλαιο του Spider-Verse της Sony, που βασίζεται στον ομώνυμο χαρακτήρα των Marvel Comics. Στη νέα ταινία σε σκηνοθεσία της S.J. Clarkson και σενάριο του Kerem Sanga, πρωταγωνιστεί η Dakota Johnson ως Cassandra Web.

Η Web, έχει την ικανότητα της διορατικότητας, κάτι που της επιτρέπει να βλέπει το μέλλον. Έτσι, ανακαλύπτει ότι συνδέεται με άλλες τρεις άγνωστες σε αυτήν γυναίκες της Spider οικογένειας, τις Sydney Sweeney -η οποία έχει ήδη κερδίσει τις εντυπώσεις- ως Julia Carpenter -, Celeste O’Connor ως Mattie Franklin και Isabela Merced ως Anya Corazon. Έτσι λοιπόν τις βρίσκει, ενώνονται οι δρόμοι τους και ξεκινάει η περιπέτεια τους. Φυσικά, από την ταινία δε λείπει και ο απαραίτητος “κακός”, τον οποίο υποδύεται ο Tahar Rahim, στο ρόλο του Ezekiel Sims.

The Boy and the Heron (Φεβρουάριος)

Πρόκειται για τη νέα Ιαπωνική anime fantasy ταινία του κορυφαίου δημιουργού Hayao Miyazaki σε παραγωγή του Studio Ghibli.

Η υπόθεση ακολουθεί ένα νεαρό αγόρι, ονόματι Mahito που νοσταλγεί τη νεκρή μητέρα του και επιχειρεί να διεισδύσει σε έναν κόσμο όπου ζωντανοί και νεκροί συνυπάρχουν. Σε αυτόν τον κόσμο ο θάνατος τελειώνει και η ζωή βρίσκει μια νέα αρχή. Οδηγός του Mahito σε αυτό το ταξίδι είναι ένα πλάσμα, μισός ερωδιός και μισός άνθρωπος, το οποίο ισορροπεί στα όρια του ψέματος και της αλήθειας. Το αγόρι, στο νέο κόσμο κάνει ουσιαστικούς φιλους, ξαναβρίσκει τη μητέρα του και συναντά το Δημιουργό του κόσμου. 

Τη φωνή τους δανείζουν οι Soma Santoki, Masaki Suda, Aimyon, Yoshino Kimura κ.α.

Bob Marley: One Love (Φεβρουάριος)

Η βιογραφική ταινία “One Love”, επικεντρώνεται στην άνοδο της καριέρας του Bob Marley, συμπεριλαμβανομένης και της απόπειρας δολοφονίας του το 1976.

Η σκηνοθεσία είναι του Reinaldo Marcus Green, ο οποίος συνυπογράφει το σενάριο μαζί με τους Terence Winter, Frank E. Flowers και Zach Baylin.

Το θρύλο της reggae μουσικής υποδύεται ο Kingsley Ben-Adir. Τη σύζυγό του Rita Marley υποδύεται η Lashana Lynch. Στο υπόλοιπο cast συναντάμε τους James Norton, Jesse Cilio, Tosin Cole κ.α.

Mickey 17 (Μάρτιος)

Ο Νοτιοκορεάτης σκηνοθέτης Bong Joon-ho, μετά τα βραβευμένα Parasites (2019), επιστρέφει με μια φιλόδοξη ταινία επιστημονικής φαντασίας, η οποία σηματοδοτεί και τη μετάβασή του στο Hollywood. Το σενάριο του σκηνοθέτη βασίζεται στο μυθιστόρημα “Mickey 7” του Edward Aston. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο συναντάμε τον Robert Pattinson. Δίπλα του οι Steven Yeun, Naomi Ackie, Toni Collette και Mark Ruffalo.

Η υπόθεσή του αφορά ένα αναλώσιμο drone - εργάτη, το Mickey, το οποίο συμμετέχει σε μια αποστολή ανθρώπων οι οποίοι επιχειρούν να αποικίσουν τον παγωμένο κόσμο του Νιφλχάιμ. Ακόμα κι αν το Mickey καταστραφεί στην αποστολή, το σώμα του μπορεί να κατασκευαστεί από την αρχή διατηρώντας όλες τις αναμνήσεις του. Ο αριθμός δίπλα στο όνομά του αντιστοιχεί στις φορές που χρειάστηκε να κλωνοποιηθεί.

Kung Fu Panda 4 (Μάρτιος)

Η ταινία κινουμένων σχεδίων σε παραγωγή της DreamWorks και διανομή της Universal Pictures, είναι η 4η του franchise και συνέχεια του Kung Fu Panda 3. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Mike Mitchell και τη φωνή του Kung Fu μαστερ Po δανείζει για ακόμα μια φορά ο Αμερικανός κωμικός Jack Black.

Στην επόμενη περιπέτειά του, ο Po καλείται από τη μοίρα να ξεκουραστεί και να γίνει ο νέος πνευματικός ηγέτης της Valley of Peace. Για να το κάνει αυτό, θα πρέπει να χρίσει πρώτα το διάδοχό του ως Δράκο Μαχητή. Ενώ ξεκινάει το ταξίδι του για να τον βρει, έρχεται αντιμέτωπος με τη μεγαλύτερη απειλή, την Chameleon, η οποία έχει τη ικανότητα να μεταμορφώνεται σε όποιον επιθυμεί. Έτσι, κλέβει τις Kung Fu δυνάμεις όλων των Master Villains και βάζει στο στόχαστρο το Ραβδί της Σοφίας του Po.

Ανάμεσα στους ηθοποιούς που χαρίζουν τη φωνή τους είναι και οι Viola Davis, Dustin Hoffman, James Hong, Ian McShane κ.α.

Ghostbusters: Frozen Empire (Μάρτιος)

Το sequel του “Ghostbusters: Afterlife” και η 5η ταινία του franchise, σε σκηνοθεσία του Gil Kenan.

Το cast απαρτίζουν οι Finn Wolfhard, Mckenna Grace, Paul Rudd, Carrie Coon, Celeste O'Connor, Logan Kim μαζί με τους χαρακτήρες των Bill Murray, Dan Aykroyd, Ernie Hudson, Annie Potts και William Atherton που επιστρέφουν.

Η ταινία ακολουθεί την οικογένεια Spengler και μας μεταφέρει στη Νέα Υόρκη, όπου εν μέσω καλοκαιριού, απελευθερώνεται μια μυστηριώδης σκοτεινή δύναμη που απειλεί να φέρει στον κόσμο τη δεύτερη εποχή των παγετώνων. Και προφανώς, who you gonna call? Ghostbusters.

Godzilla x Kong: The New Empire (Μάρτιος)

Είναι το sequel του Godzilla vs. Kong (2021) και η 5η ταινία του MonsterVerse. Στη σκηνοθεσία παραμένει ο Adam Wingard και πρωταγωνιστούν οι Dan Stevens, Rebecca Hall, Brian Tyree Henry, Kaylee Hottle, Fala Chen κ.α.

Στην ταινία οι τιτάνες του τίτλου ενώνονται ενάντια σε μια κολοσσιαία, ανεξερεύνητη απειλή που είναι κρυμμένη στον κόσμο μας και προκαλεί τόσο την ύπαρξή τους όσο και τη δική μας. Το “New Empire” εμβαθύνει στις ιστορίες των τιτάνων, τις ρίζες τους και τα μυστήρια του Skull Land, ενώ θα ξεσκεπάσει τη μυθική μάχη που τους δημιούργησε και τους ένωσε για πάντα με τους ανθρώπους.

Imaginary (Μάρτιος)

Tο “Imaginary” είναι η νέα ταινία τρόμου σε σκηνοθεσία του Jeff Wadlow, o οποίος συνυπογράφει το σενάριο μαζί με τους Greg Erb και Jason Oremland.

Η ταινία μετατρέπει ένα παιδικό αρκουδάκι στο χειρότερό μας εφιάλτη. Η υπόθεση ακολουθεί μια γυναίκα που επιστρέφει στο σπίτι των παιδικών της χρόνων για να ανακαλύψει ότι ο φανταστικός φίλος που άφησε πίσω της, είναι πολύ αληθινός και δεν είναι καθόλου χαρούμενος που τον εγκατέλειψε. Πρωταγωνιστούν οι DeWanda Wise, Pyper Braun, Tom Payne, Betty Buckley κ.α.

Spaceman (Μάρτιος)

Μια ταινία επιστημονικής φαντασίας του Netflix, που βασίζεται στο τσέχικο μυθιστόρημα Spaceman of Bohemia του Jaroslav Kalfař. Η σκηνοθεσία είναι του Johan Renck και το σενάριο του Colby Day.

Η επίσημη σύνοψη αναφέρει ότι: “ Έξι μήνες σε μια μοναχική ερευνητική αποστολή στην άκρη του ηλιακού συστήματος, ένας αστροναύτης, ο Jakub (Adam Sandler), συνειδητοποιεί ότι ο γάμος που άφησε πίσω μπορεί να μην τον περιμένει όταν επιστρέψει στη Γη. Απελπισμένος να διορθώσει τα πράγματα με τη σύζυγό του, Lenka (Carey Mulligan), τον βοηθάει ένα μυστηριώδες πλάσμα από την αρχή που βρίσκει κρυμμένο στα έγκατα του πλοίου του. Ο Hanuš (Paul Dano) συνεργάζεται με τον Jakub για να καταλάβει τι πήγε στραβά πριν είναι πολύ αργά”. Το cast περιλαμβάνει τους Kunal Nayyar, Lena Olin και Isabella Rossellini.

Civil War (Απρίλιος)

Η νέα ταινία του Alex Garland (Ex Machina, Annihilation), σε παραγωγή της Α24, μοιάζει να είναι πολλά υποσχόμενη. Σύμφωνα με το σενάριο του Garland, οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής βυθίζονται σε έναν εμφύλιο πόλεμο και μία ομάδα δημοσιογράφων προσπαθεί να ανακαλύψει στοιχεία που θα επαναφέρουν την ειρήνη. Μάλιστα, η ταινία φέρει τη λεζάντα: “Όλες οι αυτοκρατορίες πέφτουν”.

Πρωταγωνιστούν οι Kirsten Dunst, Wagner Moura, Cailee Spaeny και Stephen McKinley Henderson κ.α.

Kingdom of the Planet of the Apes (Μάιος)

Η τελευταία τριλογία του Πλανήτη των Πιθήκων ολοκληρώθηκε το 2017. Η νέα ταινία ανοίγει ένα ολοκαίνουργιο κεφάλαιο στη σειρά, που ξεκινάει δεκαετίες μετά το “War of the Planet of the Apes”.

Η σκηνοθεσία είναι του Wes Ball και το σενάριο υπογράφουν οι Josh Friedman, Rick Jaffa, Amanda Silver και Patrick Aison. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους συναντάμε τους Owen Teague, Freya Allen και Peter Macon κ.α.

Furiosa: A Mad Max Saga (Μάιος)

Μιλάμε για το πολυαναμενόμενο prequel του βραβευμένου με 6 Όσκαρ “Mad Max: Fury Road” που κυκλοφόρησε το 2015. Ο σκηνοθέτης του franchise George Miller, θέλει να διευρύνει το σύμπαν του έργου με μια ταινία βασισμένη στην Furiosa, που το 2015 υποδύθηκε η Charlize Theron. Τη θέση της παίρνει τώρα η Anya Taylor-Joy (The Witch, The Queen's Gambit κ.α.). Μαζί της συμπρωταγωνιστούν οι Chris Hemsworth, Tom Burke, Nathan Jones, Angus Sampson κ.α.

Η πλοκή αναφέρει ότι καθώς ο κόσμος καταρρέει, η νεαρή Furiosa αρπάζεται από το Green Place of Many Mothers και πέφτει στα χέρια της μεγάλης Ορδής Μηχανόβιων με επικεφαλής τον πολέμαρχο Dementus. Ενώ δύο τύραννοι μάχονται για την κυριαρχία στην Ακρόπολη, η Furiosa πρέπει να επιβιώσει από πολλές δοκιμασίες καθώς σχεδιάζει το δρόμο της επιστροφής στην πατρίδα της μέσα από την έρημο.

The Fall Guy (Μάιος)

Το επερχόμενο action comedy του David Leitch (John Wick, Atomic Blonde), σε σενάριο του Drew Pearce, βασίζεται στην ομώνυμη σειρά του CBS της δεκαετίας του 1980, με πρωταγωνιστή τον κασκαντέρ Lee Majors. H ταινία μας αφηγείται την ιστορία του κασκαντέρ του Hollywood, Colt Seavers, τον οποίο ενσαρκώνει ο Ryan Gosling. Ο Colt έχοντας αποσυρθεί από τη δουλειά του, αναγκάζεται να επιστρέψει στο στούντιο μετά την εξαφάνιση του πρωταγωνιστή μιας ταινίας που σκηνοθετεί η πρώην του, Jody Moreno (Emily Blunt). Στην ταινία συμμετέχουν επίσης οι Winston Duke, Aaron Taylor-Johnson, Hannah Waddingham κ.α.

Ballerina (Ιούνιος)

Μετά το “John Wick: Chapter 4”, η Lionsgate ανακοίνωσε την πρώτη  spin-off ταινία του John Wick, σε σκηνοθεσία του Len Wiseman και σενάριο του Shay Hatten. Πρωταγωνίστρια είναι η Ana de Armas που υποδύεται μια δολοφόνο-μπαλαρίνα, η οποία αναζητά εκδίκηση για τους εκτελεστές της οικογένειάς της. Στο πλευρό της συμπρωταγωνιστούν ο Keanu Reeves και ο Ian McShane. Μαζί τους οι Lance Reddick, Anjelica Huston, Gabriel Byrne, Catalina Sandino Moreno και Norman Reedus.

The Bikeriders (Ιούνιος)

Το “The Bikeriders” είναι η νέα ταινία σε σενάριο και σκηνοθεσία, του Jeff Nichols (Mud, Midnight Special κ.α.) και βασίζεται στο φωτογραφικό ομότιτλο βιβλίο του Danny Lyon, του 1968.

Πρόκειται για μια ιστορία που επικεντρώνεται στις περιπέτειες και τη δραστηριότητα μιας από τις πιο φημισμένες συμμορίες μοτοσικλετιστών και που εξερευνά ένα παθιασμένο ερωτικό τρίγωνο που σχηματίζεται στους κόλπους της. Πρωταγωνιστεί ο βραβευμένος Austin Butler (Elvis), ενώ στο ρόλο του ιδρυτή της λέσχης Benny συναντάμε τον Tom Hardy.

Συμμετέχουν επίσης και οι: Michael Shannon, Boyd Holbrook, Damon Herriman, Beau Knapp, Emory Cohen και Karl Glusman. 

A Quiet Place: Day One (Ιούνιος)

Η εταιρεία Paramount ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται για τη συνέχεια της ιστορίας που είδαμε στο 2ο μέρος, αλλά περισσότερο για ένα spin-off.

Τα ηνία αναλαμβάνει ο πρωτοεμφανιζόμενος στο franchise Michael Sarnoski ο οποίος συνυπογράφει το σενάριο με τον John Krasinski που σκηνοθέτησε, έγραψε και πρωταγωνίστησε στα δύο πρώτα μέρη της σειράς. Στο cast ο μόνος που επιστρέφει είναι ο Djimon Hounsou, ενώ τα πρόσωπα που τον πλαισιώνουν είναι οι Joseph Quinn, Alex Wolff κ.α.

 

 

Inside Out 2 (Ιούνιος)

Φυσικά μιλάμε για την ταινία - sequel του πετυχημένου Inside Out (2015) της Pixar.

Η ταινία θα μας βάλει και πάλι μέσα στο μυαλό της έφηβης πλέον, Riley, η οποία μετακομίζει και πρέπει να προσαρμοστεί στο καινούργιο της περιβάλλον. Στην παρέα της Χαράς, της Λύπης, του Φόβου, της Αηδίας και του Θυμού έρχεται να προστεθεί το Άγχος. Στο ρόλο της Anxiety δανείζει τη φωνή της η Maya Hawke. Επίσης προστίθενται οι Tony Dale (Fear) και Liza Lapira(Disgust). Στους ρόλους τους επιστρέφουν οι Amy Poehler (Joy), Lewis Black (Anger) και Phyllis Smith (Sadness).

Bad Boys 4 (Ιούνιος)

Οι πρωταγωνιστές της αστυνομικής κωμωδίας των ταινιών του franchise , Will Smith και Martin Lawrence, επιστρέφουν για τέταρτη φορά. Πρόκειται για μια παραγωγή της Sony Pictures. Τη σκηνοθεσία έχουν αναλάβει και πάλι οι Adil El Arbi και Bilall Fallah, ενώ το σενάριο είναι του Chris Bremmer.

Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή η υπόθεση της ταινίας, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες στο cast θα προστεθεί ο Eric Dane (Grey's Anatomy, The Last Ship) στο ρόλο του “κακού”.

Horizon: An American Saga (Ιούνιος)

Το Horizon: An American Saga είναι ένα φιλμικό σχέδιο του Kevin Costner που αναμένεται να ολοκληρωθεί σε δύο μέρη με το πρώτο να έρχεται τον Ιούνιο και το δεύτερο μέσα στον Αύγουστο. Μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουμε τίποτα άλλο για αυτό, παρά μόνο ότι πρόκειται για ένα επικό γουέστερν και πως τον Kevin Costner που εκτός από τη σκηνοθεσία αναλαμβάνει και χρέη πρωταγωνιστή, θα πλαισιώσουν οι Sienna Miller, Sam Worthington, Jena Malone κ.α.

Deadpool 3 (Ιούλιος)

Το μόνο που γνωρίζουμε για το 3ο μέρος της σειράς Deadpool μέχρι στιγμής είναι πως πρόκειται για τη μοναδική ταινία των Marvel Studios για το 2024 και πως ο Hugh Jackman ως Wolverine ενώνει τις δυνάμεις του με τον βασικό πρωταγωνιστή του franchise Ryan Reynolds.

Στη σκηνοθεσία συναντάμε τον Καναδό σκηνοθέτη και παραγωγό Shawn Levy.

Borderlands (Αύγουστος)

Πρόκειται για την κινηματογραφική διασκευή του “Borderlands”, του διάσημου franchise βιντεοπαιχνιδιών που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2009. Ο δημιουργός του, Randy Pitchford, τονίζει ότι η ταινία διαδραματίζεται σε ένα παράλληλο σύμπαν και έχει διαφορετική ιστορία από το παιχνίδι. Στη σκηνοθεσία είναι ο Eli Roth που έγραψε το σενάριο μαζί με τον Joe Crombie.

Στην ταινία η Lilith (Cate Blanchett), μια γνωστή εγκληματίας με μυστήριο παρελθόν, επιστρέφει στον πλανήτη της, Pandora. Εκεί, θα συμμαχήσει με τους  Roland (Kevin Hart), την Tiny Tina (Ariana Greenblatt), τον Krieg (Florian Munteanu), την Tannis (Jamie Lee Curtis) και τον Claptrap (Jack Black), ώστε να βρουν τη χαμένη κόρη του Atlas (Edgar Ramirez).

Alien: Romulus (Αύγουστος)

Το παρόν film αποτελεί τη νέα προσθήκη στο franchise του Alien. Σύμφωνα με την πρωταγωνίστριά του, Cailee Spaeny, η ταινία εξιστορεί γεγονότα που συνέβησαν ανάμεσα στην πρωτότυπη ταινία και στο πρώτο sequel της αυθεντικής σειράς. Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Fede Alvarez, ο οποίος συνυπογράφει το σενάριο μαζί με τον Rodo Sayagues. Παίζουν επίσης οι Isabela Merced, Cailee Spaeny, David Jonsson κ.α.

Kraven the Hunter (Αύγουστος)

Πρόκειται για την πρώτη R-Rated Sony Pictures στο δικό της αραχνοσύμπαν, σε σκηνοθεσία του J.C. Chandor, ο οποίος υπογράφει το σενάριο μαζί με τους Richard Wenk, Matt Holloway και Art Marcum. Πρωταγωνιστής είναι ο Aaron Taylor-Johnson στο ρόλο του Sergei Kravinoff που είναι γνωστός ως ο μεγαλύτερος villain του Spider-Man. Τον πατέρα του υποδύεται ο Russell Crowe και τον ετεροθαλή αδελφό του ο Fred Hechinger. Στο ρόλο του επίσης γνωστού villain Rhino, ο Alessandro Nivola. Επίσης, στο cast συναντάμε τους Ariana DeBose, Christopher Abbott και Levi Miller.

Beetlejuice 2 (Σεπτέμβριος)

Αν και, ο Tim Burton όπως είναι γνωστό, σιχαίνεται να κάνει ταινίες πια για μεγάλα Studios καθότι τον κουράζουν, σύμφωνα με δηλώσεις του διασκέδασε πάρα πολύ στα γυρίσματα του “Beetlejuice 2” και η ταινία λειτούργησε για αυτόν σαν μια υπενθύμιση των λόγων που ξεκίνησε να κάνει σινεμά.

Ο Michael Keaton επιστρέφει στον ομώνυμο ρόλο μαζί με την πρωταγωνίστρια της πρωτότυπης ταινίας, Winona Ryder. Μαζί τους και η Jenna Ortega που παρά το νεαρό της ηλικίας της, δεν είναι η πρώτη φορά που εισβάλλει στο σύμπαν του δημοφιλή δημιουργού, καθώς έχει προηγηθεί η συνεργασία τους στο “Wednesday”.

Transformers One (Σεπτέμβριος)

Ο παραγωγός της ταινίας Lorenzo di Bonaventura δήλωσε πως η πλοκή της ταινίας επικεντρώνεται στα γεγονότα που οδήγησαν τον Optimus Prime και τον Megatron από καλύτεροι φίλοι να γίνουν εχθροί και πως  φιλοδοξεί η συγκεκριμένη ταινία να γίνει αρχή μιας νέας τριλογίας. Τις φωνές τους δανείζουν οι Scarlett Johansson, Jon Hamm, Chris Hemsworth κ.α. 

Wolfs (Σεπτέμβριος)

Άλλη μια κινηματογραφική συνάντηση των Brad Pitt και George Clooney. Το σενάριο και η σκηνοθεσία είναι του Jon Watts. Δεν έχουν γίνει πολλά πράγματα γνωστά ακόμα για την ταινία. Στην υπόθεση του "Wolfs", οι πρωταγωνιστές υποδύονται δύο μοναχικούς λύκους - εκτελεστές, οι οποίοι έχουν αναλάβει να φέρουν εις πέρας την ίδια δουλειά.

Joker: Folie à Deux (Οκτώβριος)

Στο sequel του οσκαρικού “Joker”, μαζί με τον σκηνοθέτη Todd Phillips και τον Joaquin Phoenix που επιστρέφει στον ομώνυμο ρόλο, ενώνει τις δυνάμεις της και η πρωτοεμφανιζόμενη στη σειρά Lady Gaga ως Harley Quinn. Αν και ο Joker του 2019 είχε δημιουργηθεί με σκοπό να παραμείνει ως standalone film, η σαρωτική καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία της ταινίας επέβαλαν το συγκεκριμένο sequel. Πρόκειται για μια από τις πιο πολυαναμενόμενες ταινίες της σεζόν. 

Venom 3 (Νοέμβριος)

Το 2ο sequel του Venom, γράφει και σκηνοθετεί η πρωτοεμφανιζόμενη στο σινεμά Kelly Marcel, βασισμένη σε ένα story που συνυπογράφει μαζί με τον πρωταγωνιστή του franchise Tom Hardy, ο οποίος επιστρέφει στον ομώνυμο ρόλο. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε περισσότερες πληροφορίες για την εξέλιξη της πλοκής, ούτε για τους ρόλους που θα υποδυθούν οι Juno Temple και Chiwetel Ejiofor που θα πλαισιώσουν τον πρωταγωνιστή.

Alto Knights (Νοέμβριος)

Πρόκειται για μια γκανγκστερική ταινία σε σκηνοθεσία του Barry Levinson και σενάριο του Nicholas Pileggi. H υπόθεσή της αφορά δύο ιταλοαμερικανούς νονούς της μαφίας που προσπαθούν να σκοτώσουν ο ένας τον άλλον.

Πρωταγωνιστής - σε διπλό ρόλο ως τα αφεντικά της μαφίας Vito Genovese  και Frank Costello - είναι ο Robert De Niro. Στο πλευρό του είναι οι Debra Messing, Kathrine Narducci και Cosmo Jarvis.

Gladiator 2 (Νοέμβριος)

Το sequel της βραβευμένης με 5 Όσκαρ ταινίας “Gladiator” του Ridley Scott, είναι γεγονός.

Η πλοκή, σε σενάριο του David Scarpa, τοποθετείται αρκετά χρόνια αργότερα, με πρωταγωνιστή πια τον Paul Mescal (Normal People, Aftersun κ.α.), όπου θα υποδυθεί τον Lucius, τον νέο μονομάχο της ταινίας. Ο Lucius είναι ο γιος της Lucilla και ανιψιός του Commodus - γιου του Marcus Aurelius, που υποδύθηκε ο Joaquin Phoenix. Σημαντική προσθήκη στο cast είναι κι αυτή του Pedro Pascal (The Last of Us, Game of Thrones). Παίζουν επίσης οι Denzel Washington, Joseph Quinn, Fred Hechinger, κ.α.

Nosferatu (Δεκέμβριος)

Το νέο remake του κλασικού κινηματογραφικού έργου είναι μια γοτθική ταινία τρόμου σε σκηνοθεσία και σενάριο του Robert Eggers. Πρωταγωνιστής είναι ο Bill Skarsgard και δίπλα του είναι οι Nicholas Hoult, Lily-Rose Depp, Aaron Taylor-Johnson, Emma Corrin, Willem Dafoe κ.α.

Η ταινία διαδραματίζεται στη Γερμανία του 19ου αιώνα και θα παραμείνει πιστή στην κεντρική ιστορία του Nosferatu, ο οποίος αποκτά εμμονή με μια νεαρή γυναίκα, την οποία κα καταδιώκει.

περιγράφεται ως μια γοτθική ιστορία εμμονής μεταξύ μιας στοιχειωμένης νεαρής γυναίκας και του τρομακτικού βαμπίρ που την έχει ξετρελάνει, προκαλώντας ανείπωτη φρίκη στο πέρασμά του.

The Karate Kid (Δεκέμβριος)

Οι λεπτομέρειες για την πλοκή της νέας ταινίας “Karate Kid” δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές. Τη σκηνοθεσία της νέας παραγωγής υπογράφει ο Jonathan Entwistle, σε σενάριο του Rob Lieber Ρομπ και σε παραγωγή της Karen Rosenfelt.

Όπως όλα δείχνουν, ο Jackie Chan επιστρέφει στο ρόλο του προπονητή Mr. Han και ο Ralph Macchio θα επαναλάβει το ρόλο του ως Daniel LaRusso, τον οποίο υποδύθηκε στην αρχική τριλογία ταινιών που ξεκίνησε το 1984 και επανήλθε με τη σειρά “Cobra Kai” στο Netflix.

 

The Lord Of The Rings: The War of the Rohirrim (Δεκέμβριος)

Το φιλμ κινουμένων σχεδίων που σκηνοθετεί ο Kenji Kamiyama, εξιστορεί τα γεγονότα που συνέβησαν 261 χρόνια πρίν την πρώτη ταινία της original τριλογίας και τον πόλεμο του θρυλικού βασιλιά της Rohan απέναντι στο στρατό των Dunlendings. Τις φωνές του δανείζουν οι Brian Cox, Shaun Dooley και η Miranda Otto που επιστρέφει στο ρόλο της Eowyn.

Sonic The Hedgehog 3 (Δεκέμβριος)

Η τρίτη ταινία και συνέχεια του αγαπημένου franchise ταινιών Sonic επιστρέφει. Στη σκηνοθεσία ο Jeff Fowler και στο σενάριο οι Pat Casey, Josh Miller και John Whittington.

Πρωταγωνιστής της ταινίας είναι ο Ben Schwartz που δανείζει και πάλι τη φωνή του στο Sonic. Μαζί του οι Colleen O’Shaughnessey ως Tails και Idris Elba ως Knuckles. Επίσης, επιστρέφουν οι James Marsden, Tika Sumpter, Natasha Rothwell κ.α.

Mufasa: The Lion King (Δεκέμβριος)

Μια παραγωγή της Walt Disney Pictures και της Pastel Productions, σε σκηνοθεσία του Barry Jenkins και σενάριο του Jeff Nathanson. Η ταινία αποτελεί prequel του κλασικού “Lion King” και επικεντρώνεται στα νεανικά χρόνια του βασιλιά και πατέρα του Simba, Mufasa. Τις φωνές τους χαρίζουν οι Seth Rogen, Aaron Pierre, Billy Eichner κ.α.